Start to Trail in La Roche

Het plan was een weekendje te gaan kamperen aan de Ourthe, te genieten van het zonnetje en een MTB-tochtje te doen.
Tot ik een week ervoor zag dat er hetzelfde weekend ook de Castle Trail was in La Roche. Altijd al eens een trail willen doen dus dit was de kans voor mijn ontgroening. Ik heb me ingeschreven voor de ‘start to’ versie van 12km.
De weersverwachtingen zagen er helaas niet al te goed uit, maar met de mooie temperaturen tijdens de week, ons niet laten kennen en op vrijdagavond ons tentje opgezet aan de Ourthe en genoten van een heerlijke bbq met een ondergaand zonnetje.
Zaterdag had ik alle tijd want de start was pas om 12u. Rustig ontbeten en dan rond 11u naar het afhalen van mijn startnummer. Hierna door naar de start, boven in het kasteel van La Roche.
Daar nog even een briefing, met bijhorende drone, en om 12u ging het startschot.
Had me voorgenomen om zeer rustig te beginnen, zeker omdat ik wist dat er meer dan 500hm op het programma staan. De eerste km’s gingen vlot en waren goed om op te warmen.
Tot de eerste helling/muur waar je alleen boven geraakt door je voeten en handen te gebruiken en je hartslag voor de eerste keer boven de 170 gaat. Iedereen klautert naar boven en heeft even tijd nodig om te bekomen, alvorens in lichte looppas het parcours voort te zetten. Na deze beklimming volgt er natuurlijk ook een afdaling en hiervoor waren er touwen voorzien waar iedereen dankbaar gebruik van maakte.
En dan gingen de aangekondigde hemelsluizen open en was iedereen binnen de kortste keren doorweekt.
Natuurlijk had ik, voor mijn eerste trail, geen trailschoenen aan, en een bril aan ipv lenzen.
Deze combo zorgden ervoor dat de volgende 8km, zacht uitgedrukt, interessant waren.
Ook de hartslagmeter had last van de regen want die schoof langzaam naar mijnen navelenbuik, dus aan de bevoorrading uitgedaan en opgeborgen.
Het parcours bleef zoals verwacht stijgen en dalen, en een groot deel ervan had ik mijn bril, die volledig aangedampt was, gewoon in mijn hand genomen. Ook met de gewone loopschoenen was het oppassen geblazen en dan ook geen zotte dingen gedaan. Bij de gevaarlijke passages gewoon rustig wandelen en terug lopen als het ging.
Na 11km moesten we een kleine beklimming maken om via een klein venster uit te komen in het kasteel van La Roche. Vanaf hier, onze startplaats, dalen we nogmaals af om een dikke km verder doorweek te finishen.
Snel ff wat water en een cola en dan uitlopen naar de camping om te genieten van een warme douche.
Met een 60ste plaats van de 142 deelnemers ben ik best tevreden, zeker met mijn beperkt zicht en halve schaatsen. Deze 1ste trail smaakt zeker naar meer en ga mij zeker nog inschrijven, wel iets beter voorzien van deftig materiaal de volgende keer…
Bart

Screenshot-2019-07-31-at-16.25.35-4.png IMG_0543-3.jpg IMG_0540-2.jpg IMG_0542-1.jpg 8FEA3A19-CF5D-4F2E-95A1-F139172A5C52-0.jpg