2020 Doorgedreven training XL

….. en toen begon het te regenen.

Maar even naar het begin. Het plan voor 2020 was om 1 of 2 halve triatlons te doen. In januari ben ik in zee gegaan met coach Stijn Roelens voor de voorbereidingen. Vooral omdat ik dan zelf mijn hoofd niet moest breken over wanneer, wat en hoeveel ik hoefde te trainen. Samen besloten we om te gaan voor de halve van Geraardsbergen en de halve in Knokke. Maar toen kwam Corona …
Het duurde even maar uiteindelijk werd Geraardsbergen afgelast en (hoewel het pas voor september was) volgde de annulatie van Knokke in dezelfde week.
De weken vlogen voorbij en de ene wedstrijd na de andere werd begraven.
Begin juli had Stijn zijn oog laten vallen op de triatlon van Chantilly in Frankrijk (deel van de Castle Triathlon Series) die gepland stond voor 30 augustus. Na het inschrijven op 19 juni volgende van de coach onmiddellijk een strak trainingsschema dat opbouwde naar die dag. Ik kon opnieuw trainen met een doel!
Tot 14 dagen voor de race het slechte nieuwe kwam…. Het was op 16 augustus, de dag na de “doorgedreven training” van H3O op het circuit van Tubize….
Dat gaf Stijn het idee om onze eigen doorgedreven training te organiseren, maar dan de XL versie (het was dan ook voor de halve triatlon afstand). De bedoeling was om te zwemmen in het Hallebad, dan een rit te rijden in onze mooie streek en af te sluiten met de halve marathon in Halle. Iedereen weet dat ik liever in groep fiets en loop, dus gooiden we het in de Whatsapp groep van de club. Ik was blij verrast met de enthousiaste reacties en we konden de dag beginnen met meer dan 10 deelnemers! Het is niet voor niets dat de leuze van H3O is: “Wij maken van een individuele sport een groepssport!”
Dankzij de logistieke ondersteuning van Kjell Bosmans, die door het wegvallen van de Triatlon wedstrijden ergens anders zijn competitiebeest losliet en er zelf niet bij kon zijn, hadden we een garagebox in centrum Halle ter onze beschikking als transitiezone.
Zoals jullie weten was er begin augustus een hittegolf maar begon het er na 20 augustus iets minder mooi uit te zien. De temperatuur zakte dag na dag en elke dag werd het wat vochtiger.
Ook voor onze training XL dag zag het er niet goed uit. De weersvoorspelling gaf een temperatuur van 15 graden én regen. Coach Gerd sprak zelfs over Flandrien-weer. We bekeken het weer dag na dag, uur na uur en hadden er geen goed oog op.

D-Day:
Afspraak om 7u45 voor de briefing aan de garagebox om dan gezamenlijk naar het Hallebad te stappen en samen met de habitués aan te schuiven om als eerst om 8u het bad in te kunnen springen. En om het met de woorden van Fré te zeggen: “Daar gaat die mannen hun rustig ochtendzwemmeke”.
Stijn ging “vakantiegewijs” meteen 2 banen reserveren en gaf het startsein. Een snelle en een iets tragere baan. (guess who swam where).

Na het zwemmen was het lopen naar de transitiezone waar Wazo en Maurine ons al stonden op te wachten. Het was nog droog en we begonnen met volle moed aan onze tocht. Onderweg sloot coach Wim aan en nam, zoals het hoort bij een coach, een deel van het kopwerk voor zijn rekening.
Bij het fietsen was het de bedoeling om in groep te rijden aan een gemiddelde van 32-33km/u. Maar toen ik het deelnemersveld zag (Wazo, Maurine, Stijn, Coach Wim, Fré, Arnaud, Thomas en, last but not least, Louis) wist ik meteen dat dit niet haalbaar zou zijn. We reden dan ook Halle terug binnen met net geen 36km/u op de teller! Merci voor het kopwerk! (Toch even vermelden dat ik ook wel zeker 5km de kop heb genomen 😉). Het was een aangename rit met bijna geen wind, een 18 graden met regelmatig een streepje zon en géén regen! (Tot spijt van Wazo die hier wel op voorzien was en te warm was gekleed)

Bij aankomst in de transitiezone in Halle sloten extra deelnemers aan. Swat en Twan, de zonen van Stijn, verzamelden de drank om de mobiele bevoorrading te voorzien. We liepen van Halle naar het sas van Lot en terug, en terug naar Lot, en terug naar Halle en naar Buizingen en terug naar Halle voor de finish. Een eenvoudig en strak traject zonder een straat te moeten oversteken. Dit zorgde ervoor dat we ons volledig op de training konden focussen. Bij mij resulteerde dit in het resultaat dat ik slechts 30sec boven mijn PR op de halve marathon strandde. De training eindigde waar het begon, in de garagebox van Kjell…… en toen……begon het te regenen 😊

Het was een supermooie dag voor mijn eerste halve triatlon en het mooie deelnemersveld en de organisatie maakten het plaatje compleet! Triatlon is een groepssport!

Anthony

301c8168-7ede-4df3-9cfa-1993de6e65c9-2.jpg a3be4ded-0b38-4185-9489-f1221fbc405e-3.jpg 3f70ed79-6c2c-4e57-95f3-b6b293488777-4.jpg f528abc0-e2e4-4004-9b36-19a8b46a673d-0.jpg 32c3744d-4d9c-4434-b60e-49eef895d775-1.jpg