Triatlon Geel

Bij een nieuwe professionele uitdaging hoort een nieuwe sportieve uitdaging moet ik gedacht hebben toen ik mij inschreef voor mijn eerste triathlon… Want vandaag was het dus zover, ik maakte mijn triathlon debuut in de 1/8 Triathlon van Geel. Afstanden waren 500m zwemmen, 19km fietsen en 5km lopen.

Zwemmen… Ja daar begint het dus allemaal mee in een triathlon. En zwemmen dat doen ze in Geel in het kanaal Bocholt-Herentals. Het is te zeggen de meesten zwemden daarin, bij mij was dat eerder overleven.. Je moet weten dat ik nooit een waterrat ben geweest, en pas sinds begin dit jaar met specifieke zwemtrainingen ben begonnen. Maar trainen dat doe ik in een zwembad en dus niet in het kanaal Bocholt-Herentals bij 15°C. In ware Bear Grylls survival modus haalde ik toch het einde van het zwemgedeelte. En ik was zelf niet de laatste! Na 16min36sec sprong ik mijn fiets op!

Als duatleet je fiets opspringen na het zwemmen, aan dat gevoel kunnen niet veel zaken tippen (geloof mij). Al van bij de start reed ik van wiel naar wiel. Spreekwoordelijk dan want het was een non-drafting wedstrijd, dus mocht er niet gestayerd worden. Maar om maar te zeggen dat ik constant mensen inhaalde. Met een goed gevoel reed ik dapper verder op mijn carbonnen ros aan een 35km/hr gemiddeld.

In tegenstelling tot het zwemmen had dat fietsen wel wat langer mogen duren 🤣… Maar ook hier kwam een einde aan want het was alweer tijd om te lopen. Lopen ging ook wederom gepaard met een goed gevoel. Ook hier werd ik nooit ingehaald en raapte ik mannetje na mannetje op. Lopen deed ik aan gemiddeld 3min55sec/km (Iets meer dan 15km/hr in mensentaal).

En zo haalde ik de finish in een tijd van 1hr9min46sec. Goed voor een 75ste plaats van de 135mannen die de finish haalden. Buiten het zwemmen ben ik zeer tevreden van mijn wedstrijd. Maar Rome werd niet op één dag gebouwd dus komt zwemtechniek ook niet na één goede training. Laten we vooral het positieve onthouden, en dat is dat de conditie niets slecht is! Het geeft nog meer goesting om weer de zware trainingsweken in te duiken met oog op een zwaar drieluik in juni: Dwars Door de Kazerne jogging, Duatlon Elsegem & Duatlon Kortijk in 10dagen tijd!