Trailberg

‘ Wouter, als je op zoek bent naar een hele knappe trail vol natuurpracht, dan moet je dit weekend in Everberg zijn. Daar organiseren ze voor de 2de keer hun Bergtrail’. Zo sprak een ouder me afgelopen week aan op school.
Na wat opzoekingswerk op internet en opeens het besef dat Alex die ook zou gaan lopen, was mijn beslissing snel genomen: een 21km lange trail als voorbereiding op de Trinatura van eind mei.
Samen bekeken we voor de start het parcours en merkten op dat het zwaarste gedeelte zich bevond tussen kilometer 10 en 14. Daarna was het alleen nog bergaf of vlak richting de aankomst. Ideaal…dachten we toen toch nog.
Om 13u15 stonden we klaar aan de startboog, samen met 234 andere lopers voor de langste afstand van die dag. Het startschot werd gegeven door niemand minder dan den Jay van Callboys. Wat Alex maar niet wou geloven.
Na een stukje door de woonwijk in Everberg doken we de velden in. Het hele pak werd snel op een lijn getrokken.
Veldwegen, grasvelden, omgeploegde akkers, heerlijke singletracks in het bos, houten wandelpad in een moerasgebied, een beek over,heuvel op en af, ,…. Het was volop genieten van dit prachtig landschap, al begon dit na een tijdje ook wel wat ‘pijn’ te doen.
Aan de bevoorrading bij km 9 snel een gelleke verorberen en me klaarmaken voor wat het zwaarste gedeelte zou worden. In een razendsnel tempo wisselde de ene helling de andere af. Er werd ons geen enkel stukje gegund waar je even op adem kon komen.
Rond kilometer 15 bleek er nog wel wat energie in mijn lijf te zitten om nog wat tempo te kunnen maken richting finish. Dus mocht de gashandel nog wat open gedraaid worden. Wat nog komen zou, was vlak…
‘Komaan man, dit is de allerlaatste helling van de dag.’ Dit riep een man me toe bij kilometer 19. En wat volgde was een ware verschrikking. Een heel steil en lang bospad waarbij je je handen zelfs diende te gebruiken om boven te geraken. Elke spier verkrampte.
Als 24ste liep ik over de eindmeet. Niet veel later gevolgd door Alex en Joris, de ouder vanop school.
Bij het plaatselijk streekbiertje ‘Fluks’ werd er, naar H3O-traditie, nog even nagekaart. En deze keer niet in het minst over de parcourskaart die we voor de start bekeken hadden.
Volgend jaar graag meer van dit !

Wouter

trailberg trailberg 4 trailberg 2 trailberg 3