Spannende tweestrijd in Brakel

Hyper spannende run&bike race Brakel
Voor mijn 3de wedstrijd stond vandaag de run&bike wedstrijd van Brakel op het programma. Een eerste editie maar met een parcours op de flanken van de Valkenberg en met Rob Woestenborghs (drievoudug wereldkampioen duatlon) als concurrent werd het geen “walk in the park”.
Na een aanloop lus van 1 km stonden er ons 2 lussen van 7,5km te wachten, in totaal goed voor meer dan 250 hoogtemeters deels off-road.

Tweestrijd
Al snel werd het duidelijk dat het een tweestrijd zou worden tussen ons en team Woestenborghs. Na de 4km en heel wat klimwerk moesten we 100m prijs geven. Nog voor aanvang 2de ronde konden we echter terug de aansluiting maken. Op 3km van de finish besloot ik met mijn ploegmaat Kristof Lauwereys met kortere aflossingen het tempo te gaan verhogen en sloegen we een kloof van 50m. Op hun beurt konden ze echter terug voor de samensmelting zorgen en gingen we samen de laatste km in.

Chaotische eindsprint
Op 400m van de finish lag het tempo zeer hoog en liep onze fietswissel fout waardoor de fiets ten val kwam. 100m verder ging Kristof al lopend onderuit en waren de prijzen verdeeld.

Eervol 2de
Een 2de plaats dus na een zeer fel bevochten strijd. We hadden de posities heel graag omgedraaid , maar het is ook geen schande om van deze toppers zo nipt te verliezen. We werkten de geaccidenteerde omloop overigens af aan een snelheid van 18km/u.

C84110B0-CF65-43E7-9352-7A6F90601088