Santa run Lembeek

Wanneer overbuur David Vanhorenbeke, lid van H3O en voorzitter van carnavalsgroep d’Afzakkers, zijn eerste Santa run organiseert, moest ik wel op het appel zijn. Zoals jullie allen weten is het carnavalsleven me heel genegen.

De kids namen met de buren deel aan de wandelzoektocht terwijl Hanneke en Véronique, de buurvrouw mee aan de start stonden. Patrick en Jan D’hoedt maakten het H3O-ploegje compleet.

Om 19u klonk een geïmproviseerd startshot voor de Santa run, die achteraf 5,8km lang bleek te zijn. Het concept was heel simpel: na een korte opwarming langs de vaart, begonnen we aan de klim van de Trompstraat. En ik kan je verzekeren dat die, zelfs in het donker, eindeloos lang bleek te zijn. Boven aangekomen, werd aan de lopers gevraagd of we zin hadden in een korte stop met jenever, waarvoor ik hijgend bedankte.

De afdaling diende zich aan. Opperste concentratie was nodig aangezien het ondertussen pikdonker was geworden tussen de velden en het eerste groepje van 4 lopers uit het zicht was. Na 23min finishte ik als 5de loper. Sander D’hoedt won en vader D’hoedt finishte achter mij als 6de, net voor Patrick Verstraete. Hanneke werd 3de vrouw. Ook de volledige in kerstsfeer uitgedoste buurvrouw overschreed voldaan de finish.

Een bezoek aan het drankstandje van mijn favoriete carnavalsgroep kon nu zeker niet onntbreken,

Uw verslaggever,

Wouter