Sabboika jogging

Zondag 17 Mei. Deze namiddag laten wij weer alles vallen voor de gezelligste jogging van Halle en wijde omgeving, de Sabboika jogging. Omdat wij een eco-sportieve club zijn, ga ik er met de fiets naartoe en ook al omdat het bergaf is van bij mij thuis tot in Buizingen.
Een kwartier voor de start ben ik ter plaatse, dus ruim op tijd om in te schrijven, te verkleden, een groepsfoto te nemen en zelfs nog in te lopen, alhoewel sommigen er anders over denken.
Veel bekend volk aan de start en terwijl ik iedereen nog aan het begroeten ben, wordt de start al gegeven. Ik doe mee aan de 12 km (12km800m om juist te zijn) er is ook nog een kortere afstand van 6 km (6km400m).
Redelijk snel gestart, maar zoals elk jaar hier, verkijk ik mij op de eerste helling, die niet echt steil is, maar wel heel lang. Iets over halfweg dan nog de Nachtegaalstraat naar omhoog, de ons welbekende helling uit de Duatlon van Halle en dan nog even off-road langs de snelweg. Het sedert vorig jaar vernieuwde parcours staat me wel aan. En vanaf dan bergaf tot aan de finish. Voor zij die de korte afstand meedoen dan toch, want ik moet nog zo’n volledige ronde doen. Gelukkig staan er langs het parcours veel bekende supporters, zodat het een beetje aanvoelt als een thuismatch. Bij de tweede ronde heb ik een beter tempo gevonden en uiteindelijk aangekomen in een tijd van 1u09m, toch 2 minuten sneller dan vorig jaar.
Maar het is vooral uitkijken naar de prestaties van de andere H3O-ers. Op de 6 km, net als vorig jaar weer een klinkende overwinning voor onze coach Wim. Proficiat! Verdienstelijke 4e plaats voor Mathias, 2e plaats in zijn categorie en een derde plaats voor Carolien, super gedaan, laat de Chimay maar vloeien!
Bij de 12 km was de vraag of we een heruitgave kregen van het duel van vorige week tussen onze zwemcoach Gerd en onze voorzitter Wouter. Revanche deze keer voor de zwemcoach, we kijken al uit naar de volgende confrontatie! Toch stevige prestatie van allebei.
Maar wat me wel plezier doet is de talrijke opkomst van H3O-ers en ook vooral van de starters. Het is dan ook klaar en duidelijk dat onze deskundige trainingen (Laatste training in het Hallerbos niet meegerekend) hun vruchten beginnen af te werpen.
Na de wedstrijd met gans de bende nog een glas gedronken en dan met de fiets naar huis. Bergop deze keer. Wat een eco- sportieve atleet toch lijden kan!
Uitslagen en fotos te bekijken op www.sabboika.be

Gert

35521594_1765888783497318_4922942186699358208_n