H3O opent triatlonseizoen met BK Ploegentriatlon

Het BK Ploegentriatlon is traditioneel de opener van het triatlonseizoen. En naar goede traditie was ook H3O aanwezig, ditmaal zelfs met twee ploegen. De derde ploeg, de H3O dames, moest helaas forfait geven door medische en thesissche redenen. Toch kwamen er nog 13 H3O’ers aan de start in Doornik. De weersomstandigheden waren niet optimaal met regelmatig wat regen en wind en dit bij zo’n 10 tot 12 graden. In totaal kwamen er niet minder dan 180 teams aan de start!

Even traditioneel is het BK Ploegentriatlon ook de eerste wedstrijd voor heel wat triatleten, en dat was dit jaar niet anders. Maar liefst 5 triatleten stonden voor hun vuurdoop. De eerste opdracht: het koude water trotseren voor 750m openwaterzwemmen. Dit jaar zorgde de thermometer helaas niet voor een miraculeuze temperatuurstijging, zodat het zwemmen verplaatst werd naar het nabijgelegen zwembad voor 16 lengtes van 33m. De openwaterdoop zal dus nog even moeten wachten.

De eerste ploeg, H3O Fun, startte rond 11u voor hun wedstrijd. Na enkele problemen bij de organisatie met het afhalen van de nummers ging het zevental van start. Met maar zes zwembrillen werd het meteen nog wat lastiger, maar na een tiental minuten werd het einde van het zwembad bereikt waar de sprint richting wisselzone werd ingezet. Vervolgens 3 rondjes van iets meer dan 6km op typisch Belgische wegen (lees: feilloos asfalt en hier en daar een verloren gelopen verkeersheuvel). Die legde H3O Fun aan een gemiddelde van 32km/u af om dan nog 2 rondjes van een kleine 3km te lopen. Na iets meer dan 1u22 liep het team binnen voor een welverdiende St. Feuillien.

Daarna was het de beurt aan de tweede ploeg, H3O Fast, die met zes van start ging. De zwemproef verliep al minstens even chaotisch en ook de eerste wissel getuigde niet van veel haast. Tijdens het fietsen begon de machine wel vlotter te draaien al zal een diepgaande video-analyse nog wel enkele werkpuntjes kunnen aantonen. Desalniettemin legde H3O Fast het parcours af aan een gemiddelde van 35,5km/u. Ook tijdens het lopen werd het gaspedaal stevig ingeduwd onder impuls van een ontketende Leo. Na 1u11 werd de finish bereikt.

Wat leren we voor volgende keren: genoeg zwembrillen voorzien, sokken zijn overbodig voor korte afstanden en… een wisseltraining is geen overbodige luxe. Ruimte voor progressie, maar het BK was zoals ook al traditioneel vooral een uitstekende teambuilding en een leuke uitdaging naar de missie van H3O: “we maken van een individuele sport een ploegsport”. Laat dat seizoen maar komen!

IMG-20190428-WA0030