H3O liep Dwars door Oetingen

Soms kunnen kleine dorpen verbazend veel volk op de been brengen en dat blijkt steevast het geval te zijn in Oetingen. Net zoals bij hun Duoloop eerder dit jaar, was er op zondag 26 augustus wederom een massa volk afgezakt naar de Gooikse deelgemeente voor de jogging Dwars door Oetingen.

De delegatie van H3O viel daarentegen wat aan de kleine kant uit. Met twee deelnemers aan de 8km (Carolien en Wouter) en twee aan de 16km (Gert en nieuw lid Björn – welkom!) was de opkomst eerder bescheiden te noemen. Misschien zat de afterparty van de geslaagde Start 2 Duatlon van de avond voordien er voor iets tussen. Ikzelf (Matthias dus) was voor de gelegenheid supporter en verslaggever van dienst.

Het loopparcours was lichtjes aangepast, zo werd vooraf meegegeven. Blijkbaar had die aanpassing het er niet makkelijker op gemaakt met ongeveer 125 hoogtemeters voor de lus van 8km. Een mooi, maar niet te onderschatten parcours.

De wedstrijd zelf dan. Wouter had zich op de eerste lijn genesteld. De motivatie was duidelijk! Carolien, Gert en Björn hadden zich iets verder opgesteld om hun intenties niet meteen kenbaar te maken. Het nadeel van een lus van 8km is dat je als supporter en vooral in dit geval als verslaggever weinig kunt vertellen over het stuk tussen de eerste meters en de laatste rechte lijn richting de finish. Wat ik kan meegeven is dat er een kermis stond, dat de Orval 6 drankbonnetjes kostte en dat het toch lichtjes was beginnen afkoelen. U ziet waarom mijn ambities als verslaggever best niet verder reiken dan de website van H3O.

De aankomst van de 8km dan: verwarring troef! Een kwartier na de gezamenlijke start van de 8 en 16km, had de organisatie namelijk ook de 4km op gang geschoten. Het resultaat was dat de lopers van de 4 en de 8km samen richting aankomst kwamen zodat het quasi onmogelijk was om nog uit te maken of iemand een onverwachte eindsprint inzette voor de podiumplaatsen dan wel nog iets wat frisser de meet bereikte want minder kilometers in de benen. Wouter kwam met een klein groepje richting de finish. Na wat duw- en trekwerk moest hij helaas de duimen leggen voor zijn twee medelopers die hij in het eerdere stuk uit de wind had gezet. Desalniettemin was een mooie tiende plaats met een scherpe tijd van 33:20 het resultaat.

Daarna was het aan Carolien. Na een laatste spurtje finishte ze in een tijd van 40:52 als 35ste op 213 deelnemers, als 5e vrouw en vooral als 1e in haar categorie (vrouwen seniors)! Sportieve wraak op het parcours waar ze vorig jaar een blessure opliep. Proficiat! Niet veel later passeerden Björn en Gert om aan hun tweede rondje te beginnen. Björn verraste zichzelf met een zeer knappe prestatie en eindtijd van 1:18:58, wat goed was voor een 33ste plaats op 95 deelnemers. Gert volgde niet veel later met 1:26:05. Puike prestatie heren!

Wat we niet wisten was dat de echte beproeving dan nog moest volgen: wachten op het podium. Het vooraf aangekondigde 16u45 werd niet gehaald en al snel werd het duidelijk dat het eerder een marathon dan een millimeter sprint ging worden voor de organisatie om de podiumceremonie af te werken. Om 18u00 was het nog steeds niet in orde en moest Carolien helaas doorgaan zodat ze haar allereerste overwinning niet op het podium kon vieren, maar achteraf via de website moest vernemen. Dan maar gaan voor een overwinning op de volgende wedstrijd.

20180826_145939