Ecotrail

Zaterdagmiddag 08/09 vertrek ik samen met Patrick, Wouter en Matthias richting Hippodroom van Bosvoorde voor de 22km van de Ecotrail Brussel.  De gesprekken in de auto gaan over trainingsschema’s, de snelste weg, Seppe Odeyn zijn zus, toekomstige marathons, LSD en weekdieren. Ik vind deze onderwerpen vreemd en hou mij gedeisd achteraan in de auto. Aan de startplaats aan het hippodroom herkennen de H3O atleten nog een ander gekend gezicht, Jean-Marie. Met ons vijven begeven we ons rond 13u naar de start, de richttijden worden nog even uitgewisseld ‘and off we go’. Vanwege het grote aantal deelnemers (834 deelnemers; 234 vrouwen) voor deze 22 km dringt een snelle start zich op. De wedstrijd verloopt kriskras doorheen de glooiende paden van het Zoniënwoud. Lange rechte stukken lichtjes dalend of vals plat, poortje door, licht omhoog, steilere afdaling, vijvertje links, 3465 beuken…Soit jullie kennen het Zoniënwoud wel.  De streep is uiteindelijk in zicht en ik verzamel mijn laatste melkzuur om nog even een eindsprint in te zetten…Dju, de streep ligt nog verder dan verwacht waardoor mijn laatste krachten nog even op de proef worden gesteld. Later verneem ik dat de meeste lopers zich aan hun eindsprint hebben mispakt. De H3O-atleten heb ik al sinds de start niet meer gezien. Ik verwacht net na de aankomst dat zij al klaar staan om mij te ‘rehydrateren’ maar niets is minder waar. Patrick, Wouter en Mathias staan wat te knuffelen met Jonathan en Dylan Borlée. Bovendien nemen ze hier nog fier enkele foto’s voor het nageslacht van.

Naast mijn topprestatie zijn er nog enkele andere mooie prestaties te noteren. Matthias loopt in een scherpe tijd van 1:32:31 naar een prachtige 6e plaats. Wouter doet uiteraard niet onder en eindigt in een knappe 1:36:53 op een mooie 17e plaats. Patrick loopt in 1:44:54 al fluitend naar de 62e plaats.  Ikzelf tenslotte haal niet mijn beoogde doel om binnen de 2 uur te eindigen maar ben met mijn 2:01:23 wel tevreden. Nadien volgt bij een paar Val Dieukes de analyse van Patrick’s ‘omgekeerde split’ terwijl ikzelf hunker naar een banana split! Toch nog even een straf nieuwtje om mijn verslag over de Ecotrail Brussel 2018 af te sluiten. De wedstrijd werd namelijk gewonnen door Vandenbussche Hanna in 1:28:50…Van een sterke dame gesproken!

Wouter, Patrick en Matthias, het was een leuke eerste ontmoeting met jullie en de H3O club! Merci voor de leuke namiddag.

Joris