Duatlon Ferreiras: splinternieuwe H30 uitrusting op het podium

Als H30-er is een vakantie pas af wanneer je het sportieve kunt combineren met het aangename.

Op 25 april (nationale feestdag van Portugal) nam ondergetekende deel aan de duatlon van Ferreiras vlakbij Albufeira. Een mooie kans om voor het eerst de nieuwe H30 uitrusting uit te testen.

Mooi op tijd aangekomen om het loop- en fietsparcours te verkennen, dat zoals je hieronder kunt zien rechttoe – rechtaan was. Een stevige wind betekende dat goed positioneren (stayeren toegelaten) belangrijk was.

Een aangenaam lentezonnetje deed de temperatuur opklimmen naar de 25 graden, dus 15 minuten voor de start goed gehydrateerd (dank u coach Wim voor de wijze raad !). Deze keer stond ik op tijd aan de startlijn (niet zo moeilijk want de start was op zijn Portugees 20 min later dan aangekondigd).

Na de eerste loopbeurt (tempo 4 min/km) kon ik na een vlotte wissel aansluiten bij twee andere fietsers. Tijdens de 2de ronde naderden we tot 50 m van een peletonnetje, maar werden uiteindelijk toch teruggewaaid naar een achtervolgend peleton. Met een gemiddelde van 35 km/h mocht ik wel tevreden zijn. Ik kon ook vooraan de groep de wisselzone inrijden en als eerste de loopproef aanvatten. De snelle wissel dankte ik vooral aan ouderwetse pedalen met riempjes (uit de Decatlon) waardoor ik geen schoenwissel nodig had.

De laatste 2 km lopen ging ik nog heel diep om twee atleten die mij hadden bijgehaald af te houden. Er zat ook nog een eindsprintje in om een derde plaats bij de atleten zonder Portugese licentie veilig te stellen.

Voor de uitslag en prijsuitreiking was wel even geduld nodig: i.p.v. de beloofde 2 uur na aankomst werd dit 4 uur na aankomst. Het wachten was echter de moeite waard, want naast de 3de plaats bij niet licentiehouders was er ook een 1ste plaats in de categorie 55+.

Naast de fecilitaties van de locale supporters deden de vele enthousiaste Whatsapp berichtjes van H30-ers veel plezier. Op naar de triatlon van Guia op 20 mei !