Verslag van ‘Dwars door Oetingen’

Op 28 augustus namen enkele H3O leden deel aan ‘dwars door Oetingen’

Gert en Geert namen na afloop een dubbelinterview af:
 
Geert: 
Voor de 14e maal ging Dwars door Oetingen door maar hoeveel keer nam jij al deel?
 
Reeds de derde keer dat ik deelgenomen heb, elke keer de 14 km. 7 km vind ik te kort om daar zover voor te rijden en 21 km dan weer te lang om terug thuis te geraken met de fiets. Het is wel al de vierde keer dat ik er naartoe gereden ben, een keer ben ik telaat gekomen voor de start, ik was met mijn fiets verloren gereden in de kleine binnenbaantjes van het Pajottenland. Ondertussen weet ik mijn weg al.
 
Gert: Hoe vond je het parcours?
 
Ik had nog nooit deelgenomen aan een wedstrijd in Oetingen en kon mij, los van ‘van horen zeggen’, niet echt iets inbeelden bij het parcours. Het parcours is ongeveer 80% off-road. Dat maakt het extra zwaar maar zorgt wel voor mooie plaatjes. Dat helpt bij het klimmen en dalen want veel platte stukken zijn er niet te bespeuren.
 
Geert: 
Moest je een andere naam voor Dwars door Oetingen moeten bedenken, wat zou jij voorstellen?
 
Ik zou gaan voor de “De potten en pannenjogging”
Zij die reeds deelgenomen hebben zullen weten waarover het gaat, de anderen moeten het zelf maar eens komen ondervinden.
 
Gert: Wat vond je van de sfeer rondom het parcours?
 

De warme temperatuur en zonovergoten dag zorgde ervoor dat heel wat mensen op de been waren. Aan de start heerste er vooral een kermissfeer. Op het parcours zelf stonden eigenlijk overal mensen om de deelnemers aan te moedigen en werden de muziekinstrumenten van stal gehaald. Topsfeer dus!

 
Geert: Ten slotte Gert, wat vond jij van de hooikwaliteit van het domein Steenhout?
 
De hooikwaliteit van domein Steenhout zal wel goed zijn net als in de rest van het Pajottenland, maar als daar zo’n 500 hevig zwetende atleten doorlopen weet ik nu niet of dit de kwaliteit verbetert of verslechtert.
 
Gert: Heb je ervan genoten om daar te gaan afzien?
 
Absoluut! Wie geniet er niet van het landschap van de parel van het Pajottenland? Zelfs al moet ik af en toe eens op zoek naar mijn tweede adem, ik denk dat je mij daar de komende maanden nog wel eens zal zien lopen! En nu ik mijn H3O loopkleren heb, kan dat in de gepaste outfit 🙂
 
Gert – Geert