Verslag valentijns run en bike

banner

 

12/02/’17: Valentijns Run en Bike te Geraardsbergen georganiseerd door onze fantastische nieuwe coach Wim Blaton.

 

Over deze wedstrijd kan ik alleen maar spreken in superlatieven: het was ontzettend tof, superlastig, berekoud, heel erg afwisselend, uitdagend, … Kortom, een top wedstrijd langs een zeer mooi parcours en daarbovenop nog eens voortreffelijk georganiseerd. En dan heb ik nog niets gezegd over die bijzonder goede speaker…hoort die ook niet toevallig bij die keineige H3O bende?

 

Sfeer was er alleszins, maar nu de wedstrijd:
Na het startschot bleek heel snel dat er zeer sterke duo’s deelnamen, en dat er toch ook een heel aantal amateurs de groep vervolledigden. Tof (en ook wel een beetje opluchting)! De eerste man die wegsnelde, werd door niemand ooit nog gezien, een redelijk indrukwekkend optreden! Maar laten we naar onze eigen teamleden kijken. Het werd al snel duidelijk dat het een spannende strijd ging worden tussen de ‘oudere’ generatie (Wouter en Patrick) en de jongere generatie (Geert en Mathias). Hoewel er nooit een groot verschil was, moest de jongere generatie dit keer de duimen leggen. Goed kunnen biken in dit modderige parcours bleek toch wel een voordeel te zijn.
Ook Hannelore en Carine waagden zich aan de lange afstand. Al snel vond Hannelore de combinatie fietsen-lopen maar niets, zodat ze besloot de volledige afstand al lopend af te leggen. Chapeau! Ze eindigden met deze tactiek zelfs als tweede vrouwelijke duo. Ook respect voor Carine die dit 17km lang heeft volgehouden aan de zijde van Hannelore J. Helaas voor hen geen pralines, maar een fles gran baron. De poging van Hannelore om te wisselen van prijs met de winnaars draaide op niets uit. Maar…als we Hannelore ooit voor iets moeten bedanken, weten we nu wat kopen.
De andere vrouwenteams, H3O revalidée en H3yOlo, besloten het wijselijk bij één ronde te houden. Ook Anita voelde zich niet geroepen om op een bike te springen, maar Evi vond dit niet zo erg. Ze fietst soms nog wel eens, al moet een ander parcours dan haar persoonlijk parcours te Halle ook een ferme uitdaging geweest zijn J. Samen eindigden ze als 3e vrouwenteam op korte afstand. Proficiat! Ze moesten echter wel nog een ander vrouwenteam van H3O op het podium dulden, want H3O revalidée eindigde op een mooie tweede plaats. Caroline kon naast afzien ook wel de rol van motivator op haar nemen, wat welgekomen was voor mij. Volgend jaar staan we er terug, hopelijk met een andere naam! Ook Benoit moest de twee vrouwenploegen laten voorgaan, al was het niet echt een eerlijke strijd. Hij was vooral blij dat hij kon deelnemen aan de wedstrijd, maar wie weet kan ook hij volgend jaar deelnemen met een volledig H3O team.

 

Nog even vermelden dat onze ex coach Stijn en ex teamlid Lies een mooie eerste plaats veroverden als mixed team op de lange afstand. Het zegt iets over de waarde en betekenis van onze club natuurlijk. H3O legt de basis voor menig toppers…

 

Voor wie niet aanwezig was, volgend jaar een nieuwe kans. Zet alvast zondag 11 februari in jullie agenda! Een vlekkeloze organisatie, gecombineerd met een leuke sfeer en toch ook wel een beetje afzien. 

 

untitled-99 Lightroom