Verslag Triatlon Wevelgem

Zondag 12 juni, kwart triatlon Gullegem (1k zwemmen, 36.3 km fietsen en 10,8 km lopen)… en vaderdag. Hierdoor besliste ik om met mijn vader naar Wevelgem af te zakken. Door het ontbreken van Lode (ziek) en Eric (blessure) was ik de enige H3O-er aanwezig voor deze wedstrijd. Om 7u30 vertrok ik toch wat ongerust aangezien mijn voorbereiding niet perfect was. Ik heb één maand niet lopen wegens last… Nu donderdag 30 minuten rustig gelopen zonder al te veel last en dan toch beslist om deel te nemen. 10u30 en start van de wedstrijd. 2 lussen van 500m zwemmen met een korte loopje op het strand. Zwemmen gaat heel goed, misschien iets te goed, waardoor ik bij de eerste boei nog in het peloton zit waar ik klappen krijgt. Ik verlies mijn ritme en kom met moeite toe aan het strand. Tweede ronde vind ik goed mijn ritme maar zwem deze keer niet naar de goede boeien waardoor ik wat meer zwemt dan normaal gezien.

 

Spring met een goed gevoel mijn fiets op voor één aanrijstrook van 7km om nadien twee lussen af te werken. Redelijk veel rechte grote banen met tegenwind om heen te gaan en wat rugwind om terug te keren. Beentjes draaien goed rond en bijna net niet gevallen op een rond punt. Met een gemiddeld van 32,6 km/h zet ik mijn fiets op zijn plaats om mijn loopschoenen aan te trekken. Mooi parcours van 4 lussen rond het centrum van Gullegem met een groot deel door het bos.

 

Ik begin dus rustig aan uit vrees om te hervallen maar vind redelijk snel een goed tempo. Na 3 lussen voel ik toch dat ik de laatste maand niet heb gelopen en krijg een klein verval. Laatste ronde vind ik een tweede adem en op karakter eindig ik na 49’ het loopgedeelte en 2u23 in het totaal. Met een positief gevoel rijd ik terug naar huis.

Op naar de volgende wedstrijd!

 

Frédéric. D.