Verslag Triatlon Vilvoorde

05/07/’15 1/8ste Triatlon Vilvoorde

Een dag die zonovergoten startte maar uiteindelijk met een plensbui eindigde. Door de verschillende starturen waren het alleen maar de mannen die hier last van hadden, terwijl het bij de vrouwen droog bleef. Daarmee is ook alles gezegd want van een stormachtig windje heeft elke deelnemer de voorbije zondag mogen genieten.

Voor Sabe was het haar eerste triatlon, met vooral wat zenuwachtigheid voor de zwemstart. Door het warme weer van de voorbije week mocht de wetsuit aan de kant blijven wat zorgde voor minder drijfvermogen maar een snellere wissel. Een 35-tal vrouwen aan de start met Lore Vanclooster als bekend klinkende naam in het deelnemersveld. Zij behaalde ook met overschot de overwinning, terwijl Sabe een mooie 11de plaats optekende met een tijd van 01:22:09.

Een uurtje later vertrokken Frédéric en Gert, omringd door niemand minder dan Simon De Cuyper die in Vilvoorde een voorbereiding van de Olympische Spelen had ingepland. Hoewel deze vrijwel onmiddellijk uit het gezichtsveld van onze H3O’ers verdween, zetten beide heren een zeer goede tijd neer. Frédéric behaalde zijn doel door onder 1h15 te gaan (01:14:24) en Gert liep de wedstrijd vlot uit op 01:23:59.

De mooie foto’s hebben we te danken aan Bart die, wegens een administratief probleempje, niet ingeschreven bleek te zijn. Jammer, maar onder meer in Mechelen zal ook hij weer aan de slag gaan.

Fijne wedstrijd, enthousiaste supporters en tevreden atleten: meer moet dat niet zijn!