Verslag Triatlon Mechelen

Mechelen, 20/09/2015 was de laatste 1/4 triatlon van het seizoen voor Lode, Gert, Günther en mezelf. Sabe heeft gekozen voor 1/8. Mechelen is meestal een snelle wedstrijd omdat stayeren toegelaten is. Mijn doel was dus om de finish te bereiken onder 2u30.

 

Ik kwam 3 uur voor de wedstrijd toe om mijn boterhammen met confituur en honing op tijd te kunnen eten. Na het aanmelden bij het secretariaat kwam ik onze supporters van de dag Patrick en Frédéric tegen. Zij waren nog gisteren in Damme voor ‘Den Halve’ maar zijn toch naar Mechelen afgezakt.

Sabe had haar wedstrijd juist afgewerkt in 1u18 en was hiermee super blij. Na een goede zwembeurt kon ze aansluiten bij een goede groep waar de gemiddelde snelheid hoog genoeg was. De eerste vrouw was al gaan vliegen en maakte er een one woman show van om al na de eerste ronde er alleen vandoor te gaan. Sabe eindigde uiteindelijk 24ste vrouw op 72 en 116 overall. Knappe prestatie!

 

Tijd om onze loopschoenen en fiets klaar te gaan zetten in twee verschillende wissels zone. De zwemstart was voorzien op het strand van de Eglegemvijver terwijl het lopen deels door het vrijbroekpark was.

Om 14uur doken we met zijn allen het water in voor twee rondjes van 750m. Ik kon Lode de eerste 20m nog volgen maar koos nadien voor mijn eigen tempo. Na één rondje moesten we het water uit voor een ‘Australian Exit’ waar onze supporters alles uit hun kast haalde om ons te aanmoedigen. De tweede ronde verliep iets beter omdat ik in een kleine groep was en minder slagen kreeg. Mijn garmin gaf mij 30′ aan toen ik het water uitkwam waarmee ik heel tevreden was. Na toch 200m lopen sprong ik op mijn fiets waar er zich rap een groep vormde van 10-12 man. De snelheid was hier gemiddeld 37-38 km/uur waardoor ik mij achter het peloton nestelde. Na 1uur 9 fietsen liep ik de wissel zone binnen om aan mijn beste onderdeel te beginnen. Ik was wat verloren gelopen in de wissel maar vond uiteindelijk toch mijn loopschoenen terug. Na een zeer slechte wissel liep ik de zone buiten en voelde ik al direct buikkrampen (slechte voeding tijdens het fietsen) waardoor ik wist dat het lange 10km’s gingen worden. Uiteindelijk toch nog uitgelopen in 46’ waardoor ik de finish bereikte in 2’29’21”. Opdracht volbracht.

 

Lode was ondertussen al binnen na 2’15”03. Gert kwam later toe in 2’55”43 en Günter liep de finish juist 3 minuten nadien over.


Toen de vrijwilligers de tafels en stoelen rond ons aan het opruimen waren, dachten we dat het tijd was om naar huis te gaan… Mechelen was voor mij het einde van een super seizoen waar ik veel vooruitgang heb geboekt.

 

Nu nog een goede winter doorbrengen zodat we klaar zijn voor volgend seizoen!

 

Frédéric D.