Verslag Triatlon Geel (11/05/2014) – 1/8 triatlon (500m – 19.3 km – 5km)

De dagen voor de wedstrijd was het bang afwachten wat het weer zou worden. Met het BK ploegentriatlon hebben we wel voldoende regen (en hagel) over ons hoofd gekregen. Hopen dus dat het droog zou blijven.

De dag zelf stonden er 3 H30’ers aan de start: Carolien, Jan en mezelf. We hadden ons ingeschreven voor de 1/8 triatlon, bij wijze van seizoensopener. Al vrij snel, in de auto onderweg naar Geel, constateerden we dat er veel wind was, net als enkele plaatselijke buien. Eenmaal aangekomen en nummer afgehaald, gingen we vervolgens naar de wisselzone om alles voor te bereiden. Gezien de stevige wind, mogelijkheid op regen en niet-stayerwedstrijd besloten om toch maar een extra vest/windstopper te voorzien in de wisselzone. Je weet maar nooit… Wetsuit aan en hop, naar de start. Het was pas daar dat Jan en ik Carolien gezien hebben. Aangezien de vrouwen 5 min eerder vertrokken, was er niet veel tijd om een praatje te slaan. Eenmaal de vrouwen van start waren, met Carolien in een goede positie, was het onze beurt. Het water was niet al te warm (15 à 16 C°), maar daar trokken we ons niet veel van aan. We bevonden ons in het midden van het pak bij de start, waardoor je wel eens wat tikken te verduren kan krijgen. Zo geschiedde… kort heel even de zwembril terug moeten opzetten maar al bij al een vlotte start. Ik zag Jan steeds naast me zwemmen in deze korte afstand, tot net voor het keerpunt waar hij wat voorsprong op me had. Bij het verlaten van het water, bleek ik een achterstand van een 20 tal seconden te hebben op Jan. Eenmaal de wisselzone ingekomen, zag ik hem niet ver naast me staan. Eerste opdracht geslaagd: ‘samen’ het water uitkomen. Het zekere voor het onzekere genomen en toch maar de windstopper aangedaan, wat ik me zeker niet beklaagd heb op de fiets vanwege de hevige wind(stoten). Vrij snel had ik Jan bij de lurven gevat en was het zaak om vooral geen risico’s te nemen aangezien we niet wisten waar de wind op kop ging staan. Bijgevolg trachten goed door te rijden met een niet al te grote molen om zeker wat energie in de tank te houden. Het was bovendien de eerste maal dat we deelnamen aan een non-drafting wedstrijd. Doseren was bijgevolg de boodschap.

Na een vlotte wissel het loopnummer aangevat. Ook al duurde het even, kwam ik toch in een goed tempo terecht. Zo finishte ik net onder 1u10min, waar ik tevreden mee ben. Ook Carolien (1:12:47) en Jan (1:14:02) hebben een mooie prestatie neergezet. Op naar de kwarttriatlon te Brugge (22/06/2014), waar we alle drie eveneens aan de start verschijnen.

Uitslag:

http://vtdl.triathlon.be/wp-content/uploads/2014/05/11052014-geel3.pdf

Lode