Verslag Triatlon/Duatlon Wevelgem

Verslag Triatlon / Duatlon Wevelgem

 

Op 14 juni zakte H3O af naar Gullegem. Zowel tri- en duatleten alsook de fanclub waren present. In de voormiddag stond er een kwart triatlon op het programma en in de namiddag een kwart duatlon.

 

Aan de start voor de triatlon stonden Lode, Bert en ikzelf. Vermits het de eerste wedstrijd was van het seizoen waren de zenuwen toch wel gespannen (ik spreek dan voornamelijk voor mezelf). Eerst moest er 1.5 km worden gezwommen. Het zwemparcours was echter niet zo eenvoudig en het vergde de nodige concentratie om correct rond de 5 boeien te zwemmen, uit het water te lopen en vervolgens de 2de ronde te zwemmen. Na het zwemmen, waar zowel Bert als ik wat oriëntatieproblemen kenden, volgde het fietsonderdeel. En als je denkt dat het in Gullegem vlak is, dan ben je verkeerd. Het waren natuurlijk geen bergen zoals in La Roche (waar Patrick Verstraete op dat ogenblik het beste van zichzelf aan het geven was in “den 111”) maar er zat toch de nodige glooiing in het parcours en ook de wind was aanwezig. Na het fietsen konden we ons opmaken voor mijn favoriete onderdeel: het lopen… Gelukkig waren de supporters massaal aanwezig en hielpen de aanmoedigingen toch om nog enig tempo te houden. Uiteindelijk bereikten we alle drie de finish, weliswaar niet tesamen, maar wel elk met een puike prestatie.

 

In de namiddag werden de rollen omgedraaid en konden de triatleten hun keel openzetten en de duatleten aanmoedigen. Met 4 H3O’ers in de wedstrijd (Bernard, Matthias, Siegfried en Wouter), hadden we het, als supporter, toch ook wel druk. Maar onze aanmoedigen (alsook de trainingen natuurlijk) hebben hun vruchten afgeworpen en de 4 H3O-ers finishten in prachtige tijden.

 

Na al dat harde labeur was het hoog tijd voor de nodige hydratatie. Hieronder het bewijs.

 

C:\Users\praktikant2\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\IMG_4390.jpg

 

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn de tijden, hierbij een klein overzicht. Hierbij nog op te merken dat Wouter een tweede podiumplaats behaalde in zijn leeftijdscategorie.

 

  • Lode Schoofs: 02:15:20

  • Bert De Brouwer: 02:35:10

  • Carolien Pouleyn: 02:30:20

 

  • Bernard Middag: 02:29:21

  • Wouter Van de Velde: 02:17:07

  • Matthias Van Baelen: 02:29:57

  • Siegfried Hofmans: 02:40:48

 

Op naar de volgende groepswedstrijd!

 

Carolien