Verslag Sabboika 2015

Verslag Sabboika 2015

Naar jaarlijkse gewoonte afgelopen zakte ik samen met Hanneke af naar de Sabboika jogging in Buizingen.

Bij de inschrijvingen kwam ik direct al wat bekenden tegen waaronder de familie Roelens-Vanobbergen. Twan en Swat liepen de jeugdjogging mee, en deden dat met de nodige bravoure. Lies koos voor de 6km om wat snelheid in haar lopen te brengen. Woorden van onze H3O-coach Stijn.

Ikzelf koos voor de 12km, net zoals Jan Cornelis van Renkoekoek en OEH, die de dag ervoor nog de 6km won tijdens de Leeuwerikjogging. Dit beloofde…

Bart Tassignon schreef zich ook in voor de 12km en besloot die samen met zijn broer te lopen.

Om 15u was het zover. Van bij het startschot probeerde ik mee te gaan met het eerste groepje, wat redelijk goed ging.

Een loper was er direct alleen van door. Het bleek de latere winnaar van de 6km te zijn; de grote belofte Pieter Deboignies.

In de loop van de eerste ronde sloot Jan bij ons groepje aan en nam me even op sleeptouw. 2km lang kon ik zijn tempo volgen, maar bij een volgende  versnelling besloot ik wijselijk mijn eigen tempo aan te houden. Daar ging Jan en won ook uiteindelijk.

Als 4de  kwam ik voor de eerste keer voorbij de finish. Luid aangemoedigd door Hanneke en Carine. In de 2de ronde probeerde ik om Wim Blaton van Bioagrico, die toen als 3de liep, af te schudden, wat ook lukte. Op het prachtige, doch zware parcours was het afzien, maar toch vooral genieten. Het blijft een goed georganiseerde jogging op een mooi parcours.

Heel tevreden met mijn 3de plaats liep ik over de finish.

Achteraf een terrasje met de supporters en zelfs nog een podiumceremonie met een magnumfles Chimay als prijs voor de beste master.

Moe maar voldaan keerden we huiswaarts. Tot volgend jaar!

Wouter

 

Ps: H3O uitslagen en tijden

6km

Lies  23ste in 28:02

12 km

Bart   36ste  in 1:01:47

Wouter  3de in 0:44:26