Verslag Recreatlon Meise

Recreatlon Meise ā€“ zo 9/08/2015

 

Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van Wouter of ik wou deelnemen aan de recreatlon in Meise. Gezien ik mijn pijlen dit jaar enkel op het lopen richt zei ik toch na enige twijfel JA omdat het wel een fijne wedstrijd is waar ik al ettelijke malen individueel deelnam. Wouter zou (begrijpelijk) het lopen voor zich nemen, Ronald het pittige fietsgedeelde. Wat bleef er dan nog over? Idd, het zwemmen. Mijn favoriet onderdeel šŸ˜‰ Vooral omdat ik sinds april geen zwembad meer heb gezien! In het verlof heb ik wel wat pootje zitten baden met Swatje of heb ik wel gezwommen in het plonsbadje in de tuin maar echt zwemmen kan je dat natuurlijk niet noemen. Maar ach, 9 lengtes is toch een koud kunstje, niet?

Ongebruikelijk nam Ronald de start met het fietsen. 5 plaatselijke rondjes van 4 km. Pittig parcours met telkens 1 behoorlijke beklimming. Na 1 rondje kwam hij door in de 1ste groep. Dat ging snel! Net iets te snel vanaf het 2de toertje zagen we hem kop trekken in het 2de groepje. Ik kreeg al stress 1ste groep zou betekenen met goede zwemmers in dat water moeten šŸ˜‰ Oef dus maar! Dat 2de groepje leek me meer gepast. Na 33 min kon ik zā€™n chip van zijn enkels halen en naar het zwembad spurten. Ai, ai, op een steentje (nu een blauwe plek onderaan de voet), negeren en duik het water in voor 9 lengtes. De gebruikelijke slagen uitdelen en klop krijgen hoorden er deze keer opnieuw bij. Maar eingelijk ging het wel vlotjes. Mocht iedereen rechts houden en enkel bij het inhalen uitwijken naar links zou het nog makkelijker zijn maar ja het zwemmen is er nu eenmaal chaotisch. Het water uit en opnieuw een spurtje naar Wouter. Die ging er als een pijl vandoor! Nog even halt houden want de chip spande niet genoeg maar dan was hij weg om al na 14 minuten terug over de finish te lopen!

Resultaat? 3de trio. Wat mij betreft onverhoopt. De bloemetjes waren daarom een fijn cadeau! Nu weet ik weer dat mijn zwemmen nog zo slecht niet is (13de zwemtijd) en dat we ooit wel weer individueel deelnemen aan triatlons. (even afwachten wat dat marathon-verhaal gaat geven)

Ook nog even zeggen dat Hanneke op de middag deelnam aan de FUN wedstrijd. Zij nam samen met 2 vriendinnen deel en zette een sterke fietsprestatie neer!

Groetjes en aan iedereen die nu vrijdag van start gaat in Halle, SUCCES!!!

 

Lies