Verslag Hyacinthenjogging 2014

Voor mij was het een dag met veel eerste ervaringen. Een eerste keer meedoen aan de hyacinthenjogging en een eerste keer in het shirt van H3O dat Lies mij overhandigde bij de inschrijvingen.  Fier als een kind heb ik het shirt aangetrokken en dan klaarmaken voor de start.

Samen met Lode, Jan en Matthias hebben we rustig opgewarmd door naar de wagen van Jan te lopen, die ook een H3O shirt had gekregen en zijn ander shirt dus moest dumpen. Tijdens het opwarmen Carolien tegengekomen en dan samen naar de start. Daar aangekomen ons vochtgehalte nog wat aangevuld en dan een goed plaatsje gezocht tussen de menigte.

Om 14u30 klonk het startschot en weg waren we. Dat ik de rest van de H3O leden pas aan de finish ging terugzien had ik wel verwacht, dus was het zoeken naar mijn tempo en dan zo de 14km tussen de hyacinthen afwerken.

Men had mij al verteld over hoe zwaar dit parcour is en ze hadden niet gelogen.  De platte stukken dienen om te recupereren en daartussen is het puffen om boven te geraken en oppassen bij de afdalingen om de knieĆ«n niet te overbelasten.  Hierdoor is het wel een parcour dat niet snel verveeld en voor ik het wist zat ik in de laatste 2 kilometer. Net voor de finish nog wat aanmoedigingen gekregen van reeds aangekomen H3O leden en dan zaten de 14km al achter de kiezen.

Met een tijd van 1u17 was ik zeer tevreden. Ik kan met een gerust gemoed aan de 20km van Brussel beginnen op 18 Mei 2014.

Proficiat aan alle andere H3O leden met hun uitslag zowel op de Hyacinthenjogging als het BK Duathlon.

Bart