Verslag Gent

Samen met 4 andere H3O-ers trok ik vandaag naar de Gentse Topsporthal om er te topsporten! Ruben en Hanneke voor een snelle 10km, Wouter voor een half marathon en dan hadden we nog Gert en ikzelf die als eerste van start mochten gaan voor de volledige marathon.
Iets na 10u, na een wat chaotische bagage drop, konden we van start. Na het woordje van de Marathon Man Stefan Engels werd het startschot gegeven door de Gentse schepen van sport. Ikzelf startte naast de pacer 2h59h59sec. Dit tempo was prima voor mij, mooie gelijkmatige tijden, (ca 4’11”/km)ik was wel van plan later in de wedstrijd deze ballon achter te laten…
Ik had geen fiets begeleider bij en was dus volledig aangewezen op de 7 bevoorradingen. Bij de eerste bevoorrading werd duidelijk dat je best bij de eersten aankwam, wou je nog iemand hebben die je sportdrank aangaf. Bij de tweede bevoorrading ging ik hiervoor dus even voor de ballon uitlopen. Na de bevoorrading kwam ik in een groepje van een 10tal terecht die nét iets sneller liepen dan de ballon. Na 21km kwam de ballon terug aansluiten en ik had het gevoel dat het groepje wat aan het verzwakken was. Halfweg, ik besloot even een hoger tempo te gaan lopen, rond de 4’/km. Ik kreeg één medeloper mee die na 7km afhaakte, ik kwam alleen in de wind wat echt niet te houden was. Na 2uur had ik 29km. Op km 30 terug in een groepje van 4, maar op km34 ging het licht uit en trad het verval harder dan gevreest toe. Op km 40 haalde de ballon me terug in en daar liep dus de vooropgestelde 3uur. Opvallend, slechts 1 loper in het zog van de ballon. Denk dat ik nog nooit zo hard km’s aftelde. Wel een schitterend moment aan de topsporthal waar ik voor het eerst een bekend gezicht langs de kant zag staan, de voorzitter die er al 21km opzitten had. Nadien Parijs Roubaix gewijs de indoor piste opdraaien en een heel fraai opgestelde aankomst maken. Nog geen meter voorbij de finish trok ik meteen in kramp.
Na de ‘recovery zone’ ,of wat daarvoor moest doorgaan, een eerste verhaal doen bij voorzitter Wouter, douchen en dan plaats nemen in de tribune om te genieten van prestaties van de andere H3O-ers.
Wouter was natuurlijk al binnen. Hij startte om 10.30u en deed 1h26min12sec over de halve marathon. Voornamelijk vlak met wat veld- en grintwegen in het parcours, een heel mooie tijd.
Zoals gezegd een heel mooie, toffe, sfeervolle aankomstzone waar Wouter en ik druk aan het nakaarten waren tot we plots… “Is dat ene van ons, is dat Gert” met een verwonderende snelle blik naar die klok, “KOMAAN GERT!!!” Ja, toch wat verrast maar in de zeer aangename zin, Gert loopt deze 30% offroad marathon met strakke wind binnen in 4h05min! Chapeau!
Hanneke en Ruben konden vandaag wat langer slapen en vervoegden ons zo vanaf 14u , hun start om 15.10uur met als opdracht een ronde van 10,5km om juist te zijn rond de topsporthal. Wij konden knus blijven zitten want ook zij maken aankomst op de piste inlcusief klank- en lichtspel. En… vooraleer jullie je zorgen gaan maken: de organisatie plaatste ook voldoende drank- en eetstandjes in de nabijheid.
Spektakel was er ook, met een prangende spurt voor de 2de plaats op de 10km waar beide lopers bijna uit de bocht gingen. De finish van Ruben was net iets minder spectaculair maar daarom niet minder knap in 46 minuten, een PR. Tien minuten later liep ook Hanneke over de piste mét vreugdedansje en ook zij zette hier vandaag een PR op de 10km neer , die er eigenlijk 10,5 waren.
De after party kon van start gaan… maar oei er was 7uur na de start van de marathon helaas al heel veel volk naar huis.
Ook wij hielden het voor bekeken en na het afhalen van de goodie bag keerden we terug naar huis.
Felecitaties zijn er ook nog voor Matthias, het clubrecord gelopen twee weken geleden gelopen in Brugge HOUDT STAND!
Moraal van het verhaal voor mezelf: de marathon begint na km 30 !
Voor het team, waar gaat dat eindigen met die persoonlijke records… ! Heel mooi, en een trotse coach.
Grtz
Wim