Verslag Duoloop Oetingen

Duoloop Oetingen, 8 mei 2016

 

Een zondag, 27 graden, verlengd weekend, jaarlijkse traditie, een toffe looppartner…redenen zat om deel te nemen aan de Duoloop van Oetingen georganiseerd door de Joggingclub Oetingen.

Het concept: loper 1 loopt 4 km, wisselt met de 2de loper die op zijn beurt 4km loopt waarna er nog eens 4km samen gelopen dient te worden. Om exact te zijn 12,6 glooiende kilometers. In totaal zijn er 133 duo’s die bestaan uit mannen, vrouwen of gemengd.

Het programma: om 10u15 een Kidsrun van 500 en 100 meter, om 10u30 een Short Run van 2.5km en om 11u start van de Duoloop.

Om 10u aanwezig om ons in te schrijven in Café het Vijde Wiel, een korte opwarming samen met mijn looppartner Stijn Dedobbeleer en een tactiekbespreking. Stijn zou starten met de eerste 4 km en ik zou de 2x4km aansluitend lopen.

De start was voor Stijn, die goed vertrokken was. Het was al duidelijk met welk deelnemersveld we te maken hadden, het was een sprintstart en de eerste lopers kwamen al in de wisselzone na ongeveer 15 minuten. Rond 17 minuten kwam Stijn de wisselzone binnen en kon ik vertrekken. Snel vertrokken en enkele lopers ingehaald, maar al snel werd duidelijk dat het warme weer er een loodzware strijd ging van maken. Hierdoor een klein beetje verval na 2 à 3 km. Dit in het achterhoofd dat ik nog wat moest over hebben voor de laatste 4 km.

 

13133370 10208916550898324 8742283464262493196 n

 

Na 2.5 km kwam Cornelis Jan (welbekend van Renkoekoek en degene die onze voorzitter {Wouter, de oudste van de twee}, met een verassingsaanval, bijna zijn 5de plaats in de Zenneloop had bemachtigd) mij met een rotvaart voorbij gesneld. Hij vormde samen een duo met Eylenbosch Sarah (winnares Zenneloop 7km) en werden uiteindelijk ook de winnaars van de gemengde duo’s met een tijd van 0:49:47.

Na toch wel +/- 16 minuten afzien, kom ik de wisselzone binnen waar ik met Stijn aan de laatste 4km begon. Het tempo bleef constant en na 2km was het duidelijk dat Stijn wel nog wat overschot had en we het duo, voor ons, tactisch voorbij konden steken. Stijn bepaalde nu het tempo en voor mij was het meer overleven, 2×4 km aansluitend lopen in het warme weer was echt niet te onderschatten.

 

Na nog eens +/- 17 minuten afzien behalen we de finish in een tijd van 0:50:57 en zijn we het 21ste duo overall. (gemiddelde snelheid 14.8km/h en 1 plaatsje beter dan vorig jaar). Ik had het gevoel minder sterk te zijn dan vorig jaar ook al hebben we ongeveer dezelfde tijd gelopen. Misschien is het warme weer de boosdoener of op zijn minst het gebrek aan de gewoonte om in warm weer te lopen.

Dit blijft wel een top evenement met een heel sterk deelnemersveld. Het parcours zelf is heel mooi en landelijk in het mooie Oetingen! Een aanrader voor iedereen en het is echt tof om als duo voor iets te strijden. De plannen zijn al gesmeed om volgend jaar als duo vooraf te trainen en onze 21ste plaats overtuigend te verbeteren! Ik kijk er alvast naar uit!

 

Evenveel credits voor mijn looppartner Stijn Dedobbeleer die beter lid zou worden van H3O! 🙂 Merci alvast!

 

Groetjes,

Tim.