Verslag Duatlon Frasnes

Eindelijk mijn eerste verslag is af, maar omwille van druk werkschema en de vele trainingen (5 à 6 per week) de afgelopen maanden waren hiervan de oorzaak. Nu op vakantie had ik rustig de tijd om terug te blikken.

 

C:\Users\Bernard\Downloads\P4171417.JPG

 

Normaal was de duatlon van Geluwe voorzien als eerste dit jaar maar gezien ziekte kon ik daar niet deelnemen. Daarom op zoek gegaan naar vervanger en dit gevonden bij onze waalse collega’s: een sprintduatlon ingericht door de tri- en duathlonteam Frasnes.

 


Het was een non-drafting wedstrijd (je mag niet in groep fietsen) dus kon ik voor de eerste maal de timemachine van stal halen (niet denken dat ik voor de eerste maal dit jaar met tijdritfiets rij want tijdens de winter- en regenmaanden wekelijks 1 training op de losse rollen gereden om deze fietshouding te onderhouden). 

 

Tijdens de opwarming merkte ik dat de 1ste km bergop ging en met veel tegenwind (net voor de start enkele druppels gevallen, gelukkig geen tijdens de wedstrijd) dus meteen tactiek aanpassen: rustig starten en iemand zoeken waar ik achter kan lopen en na 100 m had ik iemand beet, Joffrey, liep tegen iets meer dan 13km/u het bergje op, perfecte gangmaker, bedankt, eens boven versnellingske bijgestoken naar 14km/u en meer en weg waren we.

 

 

C:\Users\Bernard\Downloads\IMG_0399.JPG

 

 

 

De rest van de ronde heb ik samen met een teamgenoot van Joffrey gelopen. De 1ste run (5,14km) afgelegd in 0:20:42 wat een gemiddelde geeft van 14,90km/u, ikke content, de wissel verliep goed gezien het de 1ste maal is dit jaar (en nog niet op getraind) want ik haalde een paar andere atleten gewoon in. De 1ste run was ook de fietsroute is die we dan 4x moesten afleggen, ik had in de wisselzone de timemachine op het binnenblad klaargezet. Maar desondanks bleef die eerste klim toch een kleine marteling, meerdere duatleten vlogen me letterlijk voorbij. Het wordt me snel duidelijk dat ik deze winter teweinig getraind heb op klimmen, geen erg het grote doel “Damme” is een vlak parcours. De klimtrainingen zal ik volgende winter beter verzorgen/trainen. De andere heuvels die ik moest overwinnen lagen me beter omdat je telkens ook beter gelanceerd was, mijn fietstijd bedroeg 0:36:29 voor 19,52km (gem. 32,10 km/u).

 

De afdaling naar de wisselzone ging zo snel in de laatste ronde dat ik niet tijdig uit mijn linkerschoen kwam (en ik niet genoeg bij de pinken) zodat ik aan de wisselstreep stond met 2 benen aan de linkerkant van de fiets waarbij 1 voet nog vastgeklikt was. Wat een geknoei om deze voet nog los te maken, dit was het slechtste qua wissel wat ik ooit presteerde en verloor zo meer dan 10 sec.

 

Na de loopschoenen aangetrokken te hebben meteen een goed loopritme gevonden en de resterende verkorte loopronde van 3,31km afgelegd in 0:14:35 (gem 13,62km/u) waardoor ik nog 3 andere duatleten kon remonteren.

 

Mijn totaaltijd was 1:12:57 en mijn eerste duatlon dit jaar was meteen geslaagd: tevreden van prestatie, uitdagend parcours, meer dan 100 duatleten aan de start en als het volgend jaar in de jaarplanning past kom ik zeker terug. Klaar voor de volgende duatlon: Ruddervoorde.