Verslag crossduatlon Reusel (NL)

 

Al 4 jaar geleden dat ik deelnam aan de sympathieke crossduatlon van Reusel (Nl.), net over de Belgische grens. Tijd om de draad weer eens op te pikken…

Om 7u uit de veren, ontbijt met bijhorende portie rijst en dan vertrekkensklaar richting onze Noorderburen. Tegen 10u ter plaatse, nummers afhalen, MTB naar de wisselzone brengen, babbeltje slaan met enkele van de vele Belgische deelnemers en nog snel toertje lopen als opwarming.

Onder een stralende herfstzon en bij een aangename 17 graden, klinkt om 11u het startschot voor de crossduatlon lange afstand: 13,6km offroad lopen, 60km MTB en nog eens 6,2 km offroad lopen in de bossen en velden van Reusel.

Zoals de coach gevraagd had, start ik rustig en loop ik het eerste gedeelte aan M-tempo. Het parcours door de velden en langs waterlopen ligt er toch vrij zompig en zwaar bij ondanks het goede en droge weer. De 2de ronde loop ik even samen met Deborah Ghyselen van ETZ, die later als 2de dame zal finishen. Na iets meer dan 54min bereik ik de wisselzone waar ik rustig de tijd neem om iets te eten en te wisselen.

Bij de start van het MTB’ken staat Hanneke klaar om me veel succes te wensen bij de komende 60km. Ondertussen toch weer lang geleden dat ik nog eens deze afstand reed met de MTB en zeker in wedstrijdvorm. Van bij de start onmiddellijk een goed gevoel op mijn nieuwe 29’er. Wat een zalige bike!

Zoals verwacht tekenen de organisatoren, de atletiekclub van Reusel, weer een knap parcours van 12km uit met alles waar een MTB’er zijn hart kan aan ophalen: lange rechte stukken offroad naast het bos waar je voluit kan gaan, technische passages in het bos, een maïsveld door, stukken met boomwortels, heuveltje op en af, kombochten, drassige stroken door het veld en super leuke singletracks.

Ook hier spaar ik mijn krachten en geniet ik volop van het biken, al komen de echte MTB’ers me voorbij gevlogen. Me niet laten vangen en blijven rijden aan het (gevraagde) tempo.

Na 2u27min en met een gemiddelde van 24,07km/u bereik ik de wisselzone. Effe bijtanken en dan de loopschoenen aan.

De gaskraan mag nu wel volledig open gedraaid worden…De bikers die me daarstraks voorbij vlogen, zie ik nu in de verte lopen. Het geeft me moed en een target. Ik slaag erin om ze 1 voor 1 in te halen en probeer het strakke tempo ook vol te houden in de zwaardere stukken offroad, die na al die passages nog zwaarder geworden zijn. Met iets meer dan 15km/u gemiddeld haspel ik die laatste 6km af en loop tevreden de finishlijn over.

Na 3u49min wedstrijd geniet ik samen met Hanneke (merci voor de steun en leuke dag) na op het terras aan de finish. Als beloning wordt elke deelnemer nog getrakteerd op 2 broodjes hamburger en een drankje. Die Hollanders toch…

Tot volgend jaar Reusel!

Wouter

De echte crossduatleten die ik alleen bij de start heb gezien: Rik Thijs en Bart Borghs (nummers 2 en 3 van de Hel editie 2014) maken samen de wedstrijd hard. Rik Thijs wint het onderlinge duel in 3u11.

Volledige uitslag op http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2015110114309

Enkele foto’s zijn hier terug te vinden.