Verslag BK 1/2 Triatlon Deinze – Trio

 

Het begon met een e-mail van de stad Halle waarin zij voorstelden om deel te nemen aan ‘the battle of the cities’.

Een nieuw concept waarin atleten uit verschillende steden het tegen elkaar opnemen in trio.

Plaats van het gebeuren: het Belgisch Kampioenschap ½ triatlon in Deinze.

We schreven ons met 3 in: Bert, die 1,9km ging zwemmen, Ronald, die voor de 90km fietsen ging, en ikzelf die wel de 21km wou lopen.

Zondagochtend vroeg opgestaan om naar Deinze te vertrekken. Daar aangekomen snel onze nummers gaan halen in de sporthal. Daar kwamen we Frederik Van Lierde tegen; ja dé Frederik Van Lierde, die hier ook deelnam voor eigen volk en club.

Eigenlijk al te laat aangekomen aan de wisselzone waar we de fiets van Ronald toch nog mochten stallen tussen de 360 andere fietsen.

Dan snel naar de jachthaven van Deinze waar het startschot zou weerklinken voor de 4de  en laatste wave zwemmen waarin Bert moest plaatsnemen. Even paniek wanneer hij zijn mooie groene badmuts niet meer vond, maar toch juist op tijd aan de start.

Na 43min goed gezwommen te hebben in de Leie, kwam Bert uit het water om vervolgens een stukje te lopen tot op de grote markt van Deinze. Daar nam Ronald de chip over en vertrok voor zijn 90km te fietsen. Hij kreeg 4 toeren van 22,5km af te leggen. De eerste doorkomst op de markt, onder een enorme publieke belangstelling, was al na 40min. Het zag er goed uit…

Ondertussen mochten Bert en ik ons vergapen aan de Belgische top triatleten die met een duizelingwekkende snelheid hun fietsparcours aflegden.

Bij de 3de doorkomst van Ronald zagen we dat het beste er af was en dat het niet liep zoals hij het gehoopt had. Enorme zadelpijn en veel wind bleken later de spelbreker te zijn.

Na 2u52min kwam Ronald toe in de wisselzone. Tijd voor mij om aan mijn halve marathon te beginnen. 4 toeren van 5,25km langs de Leie.

Vrij snel mijn tempo gevonden en dit heel de wedstrijd kunnen aanhouden.

Na 1u27 bereikte ik de finish waar Ronald en Bert me opwachtten en we samen over de finish liepen.

Opdracht geslaagd!

The battle of the cities hebben we uiteindelijk niet gewonnen, en echt laaiend enthousiast over het lange, eentonige, platte en winderige parcours waren we niet,  maar we hadden wel een leuke en sportieve dag, die we afsloten met een lekker etentje op de markt van Deinze!

Groeten,

Wouter, Bert en Ronald

Resultaten en verslag van de toppers op http://3athlon.be/heemeryck-en-ottevaere-paken-titels-in-deinze/