Triatlon Oostende/Brendene

Op zondag 1 juni stonden we met 3 H3O’ers aan de start van de triatlon Oostende/Bredene. Pieter, Carolien en ik waren van de partij. 

Voor ons allen was het de 1ste echte 1/4de wedstrijd van het seizoen dus dat is altijd wat extra spannend. Hebben de trainingen hun nut bewezen? Zijn we er klaar voor? Gaat het zwemmen lukken in dat zoute water?

Net voor de start kregen we de melding de chip niet nodig was! Technische problemen! Joepie al een paar grammetjes minder mee te pakken!

Qua communicatie kon het in Oostende net iets weter – er moesten 4 ipv 3 toertjes gefietst worden (altijd goed om te weten, niet Carolien?) en de dames kregen een aparte start, geen gezamelijke.

Carolien en ik stapten met een bang hartje het zoute water in – koud was het in elk geval niet – de zon van de afgelopen dagen deed behoorlijk haar werk. Knal! Carolien ging er als een speer vandoor, ik deed er veel langer over. Op een of andere manier kan ik me gewoon niet oriĆ«nteren. Alle kanten ben ik opgezwommen maar ook op die manier bereik je opnieuw de kant. Door de uitstekende zwemprestatie van Carolien kon zij het fietsgedeelte in een kleine groep afleggen, ik was jammer genoeg 40km op mezelf aangewezen. 

Voor de start leek het erop dat het windstil was aan zee maar op de fiets viel dat toch behoorlijk tegen! Elke fietsronde leek het alsof het harder beuken was maar de dames lieten zich niet kennen, blijven gaan en snel wisselen was de boodschap.

De loopproef was erg saai, 3 keer rond de spuikom. Het leek eindeloos maar al bij al liep die 11.5km heel goed. Bij aanvang was ik even in paniek want ik had mijn gelleke vergeten en 11.5km is toch nog een eindje lopen! Gelukkig hielpen de collega’s van Tribe me voort. Merci voor de druivensuiker, het heeft me erdoor geholpen!

Resultaten: Pieter werd knap 8ste bij de mannen, een geweldige prestatie! Carolien werd 7de, opnieuw een geweldige prestatie! Ik werd 10de, ook voor mij een uitstekend resultaat (gezien mijn barslechte zwemproef toch uitstekend kunnen lopen!)

Oostende was een mooie dag, een gezellig onderonsje met de H3O en Tribe dames waar ook de resultaten mochten gezien worden. Hop naar het volgende event!

Lies