Run & Bike Burst

Hallo, nu donderdag is er in Burst een Run and bike. Ikzelf doe al mee en kan nog 1 duo gratis inschrijven. Iemand???

 

3

 

 

Het berichtje van onze coach Wim, waar Patrick meteen op reageerde met de melding ‘laat ons eens zot doen’. Meer had ik niet nodig om mee op de ‘kar’ te springen en me met Patrick in te schrijven voor de 18km lange kermis run&bike in Burst. En zo geschiedde.

 

In Burst?? Waar mag dat wezen?, vraagt u zich waarschijnlijk af.

 

Wel ergens in mijn achterhoofd ging een lampje branden en realiseerde ik me dat ik ooit, in een ver verleden, in de klas had gezeten met ene Barbara uit Burst. Indertijd vertelde me die jongedame dat het om een ‘eerder klein, op het platteland gelegen, waar iedereen elkaar kende en stevig gefeest kon worden’-dorpje betrof in de buurt van Erpe-Mere. En zo vertrokken Patrick en ikzelf op die bewuste warme donderdagavond naar Burst!

 

‘Straks moeten jullie zeker nog eentje komen drinken na jullie wedstrijd. Beloofd?’ Zo werden we aangesproken, wanneer we de wagen parkeerde, door een jongedame die met haar sangriakraampje langs het parcours (en de parking) stond. Meer was er voor Patrick niet nodig om zijn autosleutels gezwind af te geven aan deze nobele onbekende die Halle carnaval wel best kon appreciëren.

 

Bij het afhalen van ons startnummer kwamen we onze coach tegen, die nog van partner had moeten wisselen. Hij had dan maar de winnaar van zijn eigen Valentijns- run and bike meegebracht. Dat beloofde…

 

Het was al een gezellige drukte in en rond het organiserende café ‘De Komdalier’ (what’s in a name?) wanneer om 19u stipt het startsein werd gegeven voor een 80-tal duo’s van allerlei pluimage. Van

een aantal plaatselijke vrouwelijke vedetten, gehuld in een carnavalesk kostuum, tot de betere lopers en triatleten die hun weg hadden gevonden naar deze eerste Run and Bike.

 

Na een aanlooprondje van 1km, die ik voor mijn rekening nam, waren we samen klaar voor 6 plaatselijke toertjes van 3km door het centrum van Burst. Geruggesteund door 5 plaatselijke dj-helden,die verspreid stonden langs het parcours, maalden we de eerste kilometers af aan een stevig tempo. Wisselen deden we steeds ‘op het gevoel’. Spurtje trekken, om daarna wat uit te blazen op de mtb.

 

‘Amaai, wat doe jij hier?, riep opeens een niet-meer-zo-jonge-dame langs het parcours. Dit kon alleen maar die bewuste Barbara zijn. En dat bleek ook achteraf bij de nabespreking van de wedstrijd aan het plaatselijk café. Soms zijn er nog zekerheden in het leven. Zelfs in Burst.

 

Ondertussen waren Wazo en Wim aan een two-man-show bezig, waarbij ze ons kruisten bij het ingaan van onze laatste ronde. Voor alle duidelijkheid: zij liepen op dat moment de aankomstzone binnen en behaalden zo de overwinning. Met een volledige ronde van 3km voorsprong op ons. Straffe mannen! Met een gemiddelde van bijna 20km/u tijdens hun wedstrijd, mochten ze nu meer dan terecht het hoogste schavotje betreden tijdens de podiumceremonie. Het applaus van heel Burst was hun deel. Tot Wim’s grote spijt, kreeg hij weer maar eens een grote fles bier cadeau.

 

Zoals het topsporters betaamt, namen Wazo en Wim na hun podium afscheid van ons met de wijze woorden: ‘jullie blijven waarschijnlijk nog wel even’. En dat deden we dan ook. Nooit je coach tegenspreken, dachten we!

Dat het hier een klein dorpje betrof (tijdens onze ronde van 3km hadden we al heel Burst gezien) hadden we al opgemerkt. Dat iedereen elkaar kende en stevig kon feesten, werd ons vrij snel duidelijk tijdens de volgende uren. Heel Burst, en omstreken, was ondertussen samengestroomd op het dorpsplein en de plaatselijke dj, die boven op een oude bus op zijn podium stond, gaf het beste van zichzelf. De hits volgden elkaar in sneltempo op. De sfeer zat er duidelijk in.

 

We mengden ons onder de plaatselijke feestvierders en vergaten even onze stramme spieren.

 

Na een avondje sport&feest pikten we onze autosleutels op bij de plaatselijke deerne en keerden we voldaan terug naar Halle.

 

Reken maar dat we hier volgend jaar terug aan de start staan. En waarschijnlijk niet alleen…