Ronde Tafel

HALLE – De leden van de Ronde Tafel liepen deze zomer de jongste duatlon-wedstrijd in Halle mee met de hulp van de Start-to-Duatlon van sportclub H3O. Ze lieten zich sponsoren en organiseerden een viptent, die 2.500 euro opbracht. Deze opbrengst schonk de Ronde Tafel aan De Okkernoot, een centrum dat mensen met autisme opvangt

Op 27 april laatstleden startte H3O, de Halse 3atlon organisatie, voor het vierde jaar op rij met het ‘Start 2 duatlon’-project. Naar het klassieke recept werden starters in 17 weken tijd klaargestoomd om de duatlon van Halle –op 19 augustus- tot een goed einde te brengen. Samen met Ronde Tafel Halle hebben zij dit alles gekoppeld aan een goed doel project. Het bracht 2.500 euro op voor de Okkernoot

Dit jaar heeft H3O de handen in elkaar geslagen met de Halse Ronde Tafel. Voor het eerst werd er een goed doel gekoppeld aan de duatlonwedstrijd. Alle H3O-leden en Start-2’ers konden zich laten sponsoren door vrienden en familie en iedereen (atleten & sponsors) kon na afloop van de wedstrijd genieten van een hapje en een drankje in de VIP-tent van de Ronde Tafel. Zowel de wedstrijd zelf als de afterparty werden een groot succes!
 
Dit project bracht  € 2.500 op. Deze opbrengst werd integraal aan ‘De Okkernoot’ geschonken, een tehuis dat woongelegenheid, bezigheid en kortopvang biedt aan mensen met autisme. Gezien de ‘sportieve’ manier waarop het geld werd ingezameld, zal het bedrag opnieuw besteed worden aan iets ‘sportiefs’, met name het uitbreiden van de sportinfrastructuur van ‘De Okkernoot’.
 
“Met de Ronde Tafel zijn we het engagement aangegaan om lokale verenigingen waar mogelijk te steunen. Op deze manier vonden we de perfecte combinatie om zowel een bijdrage te leveren aan project ‘De Okkernoot’ als onze conditie op peil te houden. Een samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is”, zegt Joris Savenberg van de Ronde Tafel.
 
Ook H3O vond dit pr.ject meer dan geslaagd. “Sporten voor het goed doel, natuurlijk gingen we mee in dit verhaal. De keuze voor ‘De Okkernoot’ was snel gemaakt, één van hun bewoners bracht dit jaar al voor de 2de maal onder onze begeleiding de duatlon tot een goed einde. Een ideale return”, zegt Ellen Wauters, voorzitter van H3O.