Les Relais Givrés 2013

10 Moedige H3O’ers hebben zich gisteren in winterse omstandigheden gewaagd aan de 25ste editie van de Relais Givrés.
Het concept van deze wedstrijd, waarbij teamspirit boven de individuele prestatie staat, is een aflossingswedstrijd waarbij een ploeg bestaat uit 5 deelnemers. Eén vrouw en één veteraan (ouder dan 40) moeten verplicht deel uit maken van dit 5 tal. Elke jogger moet individueel 8 km lopen (2 rondjes) en nadat iedereen dit gedaan heeft moet het team nog eens 4 km samen lopen met heel de ploeg, dus in totaal 44km.

 

 

Beide ploegen hebben het er fantastisch vanaf gebracht waarbij de koude misschien de grootste vijand was maar wel zorgde voor een idyllisch parcour. Lies, Francis, Lode, Kristof en Nathalie vormden onze 1ste ploeg. Carolien, Philippe, Wouter, Pieter en Jeff vormden onze 2de ploeg. Even hectiek toen Jeff na zijn eerste rondje kenbaar maakte dat hij last had van de kuit en niet meer verder kon lopen. Hierbij kwam onze teamspirit spontaan spontaan tot uiting onder de naam van Wouter. Wouter verwijderde zijn warme kledij en heeft de 2de ronde voor Jeff gelopen en daarna heeft hij de laatste ronde met de ploeg meegelopen. Zo had Wouter de volledige 16km op de teller staan. Uiteindelijk zijn de 2 ploegen met een heel andere combinatie dan begonnen aangekomen en dit zag Frédéric graag gebeuren. Zo’n teamspirit is iets waar H3O voor staat. Waarbij nog eens mijn dank aan elkeen voor de geleverde extra inspanningen.
Stijn, onze trainer, was ook aanwezig en heeft een knappe prestatie geleverd met zijn ploeg van Grimbergen. Los van zijn prestatie werd zijn aanwezigheid bij ons ten hoogste gewaardeerd.

We kunnen besluiten dat het een mooie, leuke en koude dag was. Hierbij hoop ik dat het een inspiratie mag zijn voor andere leden om volgend jaar ook deel te nemen aan dit leuk event!