North C Trail – Het relaas “Memento-stijl”

5v2

 

North C Trail – Het relaas “Memento-stijl”

 

Onder het motto, sommige verslagen moeten rijpen vooraleer ze voor publicatie vatbaar zijn: hierbij het verslag van H3O op de North C Trail! Omdat het ondertussen al een maand geleden is, werd dit verslag geschreven in Memento stijl, de u-hopelijk-bekende film. Beginnen doen we dus bij het einde!

 

Zaterdagavond 21u, ’t Parlement in Halle: met de laatste restjes energie proberen Patrick, Wouter en Matthias een samenhangend verslag neer te pennen. Naast energie en inspiratie ontbreekt het ook aan papier alsook aan moppen die het zeeniveau overstijgen (vraag maar aan Evi en Carolien). De flyer van de spaghettizwier bracht soelaas, toch voor het ontbrekende papier.

 

Zaterdagnamiddag 16u, Nieuwpoort: de eerste mooie lentedag zorgt voor problemen bij de Belgische horeca aan de zee. Ontwaken uit een winterslaap in combinatie met een toestroom van duizend enthousiaste lopers en een golf dagjestoeristen, bleek een gewaagde combinatie. Geen garnaalkroketten dus. De kippenkermis in Buizingen werd wat later het meer dan waardige alternatief.

 

Zaterdagmiddag 14u30, Koksijde Zeedijk: iedereen heeft het gehaald! Patrick op de 31km met een tijd van 2u53m06 een 102e plaats (op 400 deelnemers) en 33e in zijn categorie, een meer dan geslaagde test voor de marathon van Antwerpen die eraan zit te komen. Alvast veel succes Patrick! Matthias op de 21km met een tijd van 1u49m58 een 17e plaats (op 459 deelnemers) en 9e in zijn categorie. En last but zeker not least, Wouter, ook op de 21km, met een tijd van 1u46m00 een knappe 11e plaats en een 5e plaats in zijn categorie. Volgend jaar podium?

 

Zaterdagmiddag 13u, Koksijde en omstreken: voor wie het nog niet wist, er zijn wel degelijk hoogtemeters te verzamelen aan onze Belgische kust. Ploeteren in het zand, nog meer zand, klimmen en naar boven strompelen in het zand, slalommen op de paadjes in de duinen, al is het moeilijk om te genieten tijdens het afzien. Patrick slaagde er zelfs in de Hoge Blekker, met zijn 33 meter de hoogte duin van de Belgische kust, niet op te merken ook al is hij er wel degelijk over gelopen.

 

Zaterdagmiddag 11u en 12u30, Koksijde: na een zeer rustige en stille nacht in Nieuwpoort, is de H3O-delegatie er klaar voor. Wouter weet wat hem te wachten staat, voor Patrick en Matthias is het een sprong in het ongewisse. Door het mooie zonnetje, geen nood voor dikke kleren en lange broeken, al waren sommige andere deelnemers gekleed alsof ze klaarstonden voor de Antarctica-marathon. Van wind zo goed als geen sprake. De omstandigheden om te lopen zijn top, laat de race beginnen.

 

Vrijdagavond 19u, Nieuwpoort: we drinken een Orval op het strand bij ondergaande zon. Waarom? Omdat sommigen nu eenmaal beter lopen met wat atypische sportdrank de dag ervoor. En omdat elk sterk verslag van H3O nu eenmaal eindigt (of was het nu begint?) met ‘een goei pint’!

 

North C Trail, see you again next year!