Kwart triatlon Mechelen

H3O+, omdat Geert eindelijk zijn kans schoon zag om de wetten van de chemie eer aan te doen… Want wist u, chemisch gezien kan H3O niet bestaan! De chemisch stabiele vorm is het H2O molecule, water dus. Wanneer je daar een extra H- atoom aan toevoegt, krijg je een instabiele verbinding die maar kortstondig kan bestaan en nadien terugkeert naar zijn stabiele vorm…

 

Maar bon, ieder zijn waarheid, nietwaar 😉 Veel boeiender is het wedstrijdverhaal van de 3 jongens:

 

Al bij vertrek bleek dat er een toptrio aan de start ging staan! In volgorde van actie:

 

– Geert: hij had de voorbije 2 weken vooral rondgevlogen voor zijn werk en buiten een korte watergewenning op vrijdag, reeds 2 weken niet meer gezwommen.

– Tim: Die zat de laatste weken vooral met zijn hoofd in de wolken en zijn fiets die had vooral op stal gestaan

– Wouter: hij had de avond ervoor de betere Whiskey’s gedegusteerd

 

Heeft iemand het exacte adres mee? Stilte in de wagen…

Wat hadden we gezegd? Een topteam? Inderdaad! H3O+, met de ‘+’ van ‘net dat ietsje meer’… Een klein heuvel in deze digitale tijden en Mechelen is nu ook zo groot niet!

 

En de waarheid heeft ook zijn recht, de signalisatie ter plaatse was niet top! Maar jawel, ze vonden wat ze moesten vinden: eerst het wedstrijdsecretariaat, nadien de weg naar de start! 

 

Ready, set, go! Of toch niet? Ah nee want Geert had zijn koersbroek aan ipv zijn wedstrijdpak en moest lastminute nog snel zijn boxershort aandoen en moest onderweg naar de waterplas vaststellen dat hij zijne chip niet aan had… Die was zowaar nog bij Wouter… en waar was Wouter? Het antwoord was eenvoudiger dan de zoektocht… Wouter stond gewoon nog rustig waar Tim en Geert hem uitgewuifd hadden…

 

Maar het kon nu echt beginnen… gelukkig want er restte hen nog enkele minuten voor de start. Geert had nog even tijd om naast Sofie (u kent haar wel, de sympathieke Europees Kampioene) wat water over zich te kappen en mocht dan het water induiken. Aldaar voelde hij zich als een vis in het water, of is kangoeroe hier beter gezien het feit dat het zijn eerste wedstrijd met Australian exit was? 

 

Geert zijn opdracht zat er op, Tim kon gaan knallen! Eerst op zoek naar een juist groepje en dan gaan! En dat deed hij ook! Naar traditie was Tim vooral de kopman die stevig op de trappers ging staan. De grens van een gemiddelde snelheid van 40 km/u kon hij niet breken maar als je wiskundig 39,6 km/u zou afronden, wel dan zou dat 40 zijn… 

 

Wouter die stond intussen op het voetbalplein klaar om zijn 10km af te trappen! De weergoden, die ons die dag beter gezind waren dan verwacht, bleven dat ook tijdens het loopparcours! Als een renkoekoek legde Wouter de 10km af om net boven de 2u de wedstrijd af te kloppen! 

 

Goed voor een 17e plaats algemeen en een 14e plaats binnen hun categorie. Op 177 ploegen vond het 3-tal dat een mooi resultaat!

Ook het plaatselijke gerstenat (maneblusser) dat volgde, kon het drietal wel appreciëren…

 

Kort en bondig: een geslaagde namiddag. En voor wie bij het lezen van dit verslag toch wat meer animatie zou wensen, wij kennen iemand die dat maar al te graag samen met u nog eens beleeft met een spreekbeurt! Eén adres: Tim!

 

Geert – Tim – Wouter