Kerstcorrida 2016 Sint-Pieters-Leeuw

 

Kerstcorrida

 

De Kerstcorrida in Sint-Pieters-Leeuw, dat is een thuismatch op korte verplaatsing; dat is een combinatie van kerstsfeer, carnavalmuziek, sport en plezier; dat is een kerstmuts tien keer door het Coloma-park meezeulen; dat is een top-event in eigen streek door de mannen van vzw Renkoekoek; maar dat is misschien toch nog het meest een jaarlijks sportief hoogtepunt voor H3O om een wederom jaar van de klasse “grand-cru” mee af te sluiten.

 

En hoe kan je zo’n jaar beter afsluiten dan met een thriller van formaat. Het plot dat zich ontspon op zaterdagavond had het allemaal: drama, suspens, misverstanden over wissels, gebaarde invallers, verloren zonen en dochters, en … een onverhoopt podium.

 

Het startschot inspireerde Geert van H3OHMYGODTHEYARESOFUCKINGFAST (naar wat ik begrepen heb, mogen we Kjell “bedanken” voor deze heerlijke naam vorig jaar – ere wie ere toekomt) tot een kanonstart om duidelijk de ploegnaam alle eer aan te doen. Hij vloog zo snel over het parcours dat hij iedereen, inclusief teammaats, verraste met zijn snelheid. Het signaal voor Wouter van H3O Fast om de leiding over te nemen. Wat volgde was een nek-aan-nek race tussen H3O Fast (met Wouter, Wietse en Matthias) en H3OHMYGODTHEYARESOFUCKINGFAST (met Matti, Geert en Bernard). Het verschil bij het ingaan van de laatste ronde: minder dan een minuut. Alles hing af van de laatste gezamenlijke ronde.

 

Ondertussen gaven nog drie H3O teams het beste van zichzelf. Met vijf teams aan de start was het ook voor H3O een record-editie. H3O Funky (met Patrick, Siegfried en Marvin) waarvan men toch mag overwegen om op één of andere manier “Fast” in de titel te verwerken (Kjell, toevallig een suggestie?), want ook zo vlogen ongemeen hard over de Pajotse ondergrond. Ze moesten door een spijtige afzegging dan ook nog afrekenen met een last-minute wijziging, maar de ploegtactiek klopte als een bus.

 

H3O Let’s go, de ploeg die liep onder de H3O strijdkreet, met een samenstelling waar je drie maand geleden waarschijnlijk 500 keer je inzet had gekregen bij het gemiddelde gokkantoor: Carolien – helemaal terug van nooit weggeweest, Alex – welkom nieuw looptalent en Joris – aka de Josse. Die laatste werd door Tim als een volleerd Houdini uit zijn hoed getoverd om H3O Let’s go last-minute nog te vervoegen, maar hij droeg meer dan zijn steentje bij. Waren het de baardharen van de Josse, die blijkbaar voorwaartse stuwkracht genereren, was het het enorme enthousiaste van nieuweling Alex of was het de onstilbare honger van Carolien naar sportieve prestaties na een lange blessure, het resultaat was in ieder geval een spektakel om u tegen te zeggen.

 

En dan last, but not least, H3O Fun met Sandra, Gert en Erik. Als de deelname enkel en alleen om het plezier draaide, zijn ze niet volledig in hun opzet geslaagd. Want waar iedereen bij het lezen van dit verslag en het eerdere vermelde podium misschien dacht dat het een van de hierboven genoemde ploegen was dat een podiumplaats in de wacht had gesleept, was het wel degelijk H3O Fun dat letterlijk met de prijzen ging lopen. Plezier in combinatie met topsport, H3O Fun en Famous of Fast and Furious zijn maar enkele mogelijkheden voor deze cocktail van pajots loopgeweld.

 

Het resultaat van de andere ploegen heeft u nog te goed. Sportief coordinator Tim, die helaas door blessure vanaf de zijnlijn moest toekijken dit jaar, mag trots zijn want de doelstelling om de 8e plaats van vorig jaar te verbeteren werd gehaald. H3O Fast eindigde als eerste H3O-ploeg op een mooie 7e plaats (en 4e plaats bij de verenigingen met een gemiddelde van 16,4km/u), kort gevolgd door H3OHMYGODTHEYARESOFUCKINGFAST op een meer dan verdienstelijke 9e plaats (en de 5e plaats bij de verenigingen). H3O Funky eindigde 15e en H3O Let’s Go 31e (en 1e gemengde ploeg van H3O!) op een totaal van 80 ploegen.

 

Als afsluiting, een grote “dank u wel” aan alle supporters! De doelstellingen voor volgend seizoen mogen weer scherper gesteld worden. Wie eindigt er volgend jaar op het podium? Dat weten we over 365 dagen. Nu alvast te noteren in de agenda: H3O loopt de kerstcorrida 2017 – de vervolgfilm op de kaskraker van 2016!

 

Alle credits aan Matthias voor dit fantastisch verslag !