Junimaand – joggingmaand

JUNIMAAND – JOGGINGMAAND

 

 

Blijkbaar staan er in onze streek veel joggings gepland in de maand Juni. Goede gelegenheid om onze omliggende gemeenten nog beter te leren kennen en ideaal als training. Zaterdag 4 Juni. Voor de eerste gaan we naar Wambeek, vlakbij Ternat. Als ik er aankom zie ik veel volk lopen in rode outfit. Nee, geen Rode Duivels, maar blijkbaar is er hier een prijs te verdienen voor de club met de meeste deelnemers en de strijd gaat hier tussen Olympic Essenbeek en Leeuwerik, allebei met rode outfit, uiteindelijk gewonnen door Leeuwerik uit S-P-Leeuw. Van H3O slechts een bescheiden delegatie, Bert en ikzelf en ook starters Bruno en Jurgen. Jurgen gaf het beste van zichzelf in de 6,2 km, Bruno ,Bert en ik begonnen daarna aan de 12 km, 2 rondes van 6 km. De naam van de jogging “t’Hol op” deed me al vermoeden dat het hier niet plat ging zijn, anders zou het “t’Hol in” geweest zijn. Redelijk vroeg in het parcours een helling van pakweg 1 km lang met een steile knik in het midden, waar we dan 2 keer over moesten. Neen, het was hier niet voor janetten. Na een goed uur toch aan de finish geraakt, Bruno en Bert waren al voor mij binnen. Uitslagen te vinden op www.wambeekjogging.be. Na de aankomst wedstrijdnummer gaan inleveren in ruil voor goodiebag met inhoud 1 fles kriek en een mooie halsketting. Besluit: Toch wel stevige wedstrijd, veel lopers, dus veel ambiance, de kriek heeft goed gesmaakt, nog altijd op zoek naar jongedame om de halsketting aan te schenken.

 

Volgende afspraak zaterdag 11 Juni aan het ons welbekende zwembad van Edingen voor “Les Foulées de l’ETE” georganiseerd door Endurance Team Enghien (ETE). Ook hier veel volk en bij uitzondering eens een stralende zon. Ook hier 2 afstanden: 5.3 km en 10,8 km. Uiteraard kies ik voor de 10,8 km, van het prachtige Park van Edingen wil ik maximum genieten. Kort na de start lopen we een stuk door het golfterrein naast het park, daarmee heb ik ook eens een golfplein van dichtbij gezien. In het begin is het zalig lopen op een 100% onverhard parcours. Het parcours maakt dan steeds een lus en keert meerdere malen terug naar het middelpunt van het park, waar dan in een paviljoen een fanfare aan het spelen was. Best wel gezellig. Nadeel was dat dat paviljoen wel het hoogste punt van het park was en dat maakte de wedstrijd best wel zwaar. In de laatste kilometer nog even gezwaaid naar Johan Thys, kersvers lid van H3O die hier dienst deed als seingever en tevens lid van ETE. dan nog een stevig stuk door het bos en dan, ook al door de zwoele warmte, compleet leeggelopen door de finish. 0.56′ 47″. Besluit: Zeker niet te onderschatten wedstrijd , maar een aanrader voor mensen die naast de sportieve uitdaging ook nog eens willen genieten van een prachtige omgeving. Gen goodiebag deze keer maar de kriek smaakte hier ook wel goed.

 

Zaterdag 18 Juni,Leeuwerikloop in S-P-Leeuw. Hier ga ik met de fiets naartoe eerst en vooral omdat wij een eco-sportieve club zijn, ook al omdat het een goede koppeltraining is en ook omdat het gemakkelijker parkeren is ,zeker als je maar 5 minuten voor de start arriveert. Snel ingeschreven en dan op naar de start. Even rondgekeken, ook hier ben ik de enige om de H3O-kleuren te verdedigen. Leuk parcours door de velden van Zuun. We lopen in de richting van de oude watertoren, lange helling, maar niet al te steil. Daarna nog eern kortere helling langs een voetweg, voor het overige wel een snel parcours. Ook hier 2 afstanden, 6 km en 12 km. Ook hier voor de langste afstand gekozen. Ik had gehoopt om hier binnen het uur binnen te zijn, maar juist niet gelukt. 1u 00′ 18″. Hier wel een goodiebag met o.a. een pak spirelli en een pakje koekjes. De koekjes hebben het niet lang overleefd.

 

s’Anderendaags dan, zondag 19 Juni. Niet mijn gewoonte om 2 joggings op 1 weekend te doen, maar de o zo gezellige Sabboikajogging wil ik niet missen. Ook hier weer 5 minuten voor de start gearriveerd. Ligt het misschien aan mijn fiets? Ook hier weer 2 afstanden , 6 km en 12 km. hier kies ik voor de korte afstand, omdat de zondag een rustdag is en ook al omdat ik in de voormiddag al 100 km gefietst heb met GHT. Hier wel meer clubgenoten van H3O, o.a. Bert en Sara die de 12 km doen en Bruno, vroeger op de dag ook al mee met GHT, koos ook voor de enkele ronde. Al de andere wedstrijden in dit verslag deed ik voor de eerste keer mee , deze heb ik al een aantal keren meegedaan, maar het blijft toch altijd afzien op de Drasop. Daarna dan door het prachtige kluisbos en dan over de Nachtegaalstraat je gewoon laten vallen tot aan de finish. Eindtijd 30′.20″. Ooit al beter geweest, maar aangezien de inspanning van gisteren en fietsen in de voormidag toch wel tevreden. Aan de finish krijgen we hier een kilo appelen ipv een goodiebag, komt goed uit want mijn fruitmand was bijna leeg. Ook de andere H3Oers deden het uitstekend. Uitslagen en fotos op www.sabboika.be.

 

Op naar de volgende wedstrijd, zaterdag 25 Juni. Oisquercq (Oostkerk in het Vlaams), deelgemeente van Tubize, reeds dikwijls gepasseerd als ik langs de vaartkant ging fietsen. Georganiseerd door J.E.T. (Jogging Entité Tubize) maakt deze wedstrijd deel uit van de “Challenge Brabant- Wallon” waardoor er veel en ook goede lopers zijn, vooral uit Waalse en Brusselse verenigingen. Ook weer een grote delegatie van OEH, waardoor er toch wel wat voor mij bekend volk is. Zelf ben ik weer de enige deelnemer van H3O, dus het clubkampioenschap heb ik sowieso al gewonnen. Omdat het niet ver is en als eco-sportieve -atleet ga ik dus weer met de fiets en moet ik nog serieus doorstampen om op 5 minuten voor de start snel nog in te schrijven en te verkleden, om dan buiten adem aan de start te staan.Nu ja, goed opwarmen is ook belangrijk. Ook hier 2 afstanden, 5,4 km en 11.3 km. Hier ook de langste afstand gedaan. Vertrokken vanuit het centrum van Oisquercq, dat ook al niet plat is, dan de brug over het kanaal en dan, ik schat zo’n 2 km bergop, bij momenten serieus steil. Goed afgezien, maar eens boven op de helling en tijdens de afdaling erna mooie landschappen en prachtige vergezichten, echt wel de moeite waard. Dan komen we terug aan het kanal aan de sluis van Virginal, dan een stuk langs het jaagpad, dan de brug over en dan een voetweg langs het ‘ancien canal’, een prachtig stukje natuurgebied. Daarna weer zo’n lange helling in de buurt van Virginal. Wie ooit al langs daar is gaan fietsen kan erover meepraten. Dan weer bergaf en daarna valt het wel mee. Tot de laatste kilometer, dan komen er weer en paar korte maar steile hellingen. Content dat ik aan de finish was. 1u 04 minuten geeft mijn GPS aan en de hoogtemeters mochten er ook wel zijn. Besluit: de laatste loodjes wegen het zwaarst is een spreekwoord dat hier wel van toepassing is, maar anders weleen heel mooi parcours. Volgend weekend mag het eens wat rustiger zijn om dan daarna aan het gecombineerde werk te beginnen in Vilvoorde.

 

Tot de volgende.

 

Gert