Jogging Ath’ravers

Het hoeft niet altijd in Vlaanderen te zijn…Ook in Wallonië wordt er gelopen en dat zullen we geweten hebben…Op uitnodiging van Patrick, die aardig wat volk kent bij de Waalse triatlonclubs, begaf ik me zaterdag jongstleden naar Ath. Daar vond de jogging Ath’ravers plaats. Keuze uit verschillende afstanden was er niet. Iedereen liep dezelfde 13km.

Plaats van het gebeuren was een hangar in het industriepark van Ghislenghien, bekend van de gasramp 12 jaar geleden. Schrik zat er bij de deelnemers echter niet in want die waren in grote getale afgezakt om het beste van zichzelf te komen geven. Niet minder dan 691 deelnemers stonden aan de start van de 13km! Zeg nu nog eens dat onze Waalse vrienden niets doen…

Snel nog de selfie met Patrick en Jurgen om vervolgens samen wat op te warmen. Echt warm voelde het in ieder geval niet aan met die ijzige wind. Om 14u30 klonk het startschot van een vrij chaotische start waarbij bijna 700 lopers tesamen in beweging kwamen. Die beweging ging al snel over in spurten. Aan een zeer hoge snelheid stoof direct een vrij omvangrijke groep weg, die ik niet meer zou terugzien. De eerste kilometers gingen snel voorbij op grote lange straten waar de wind vrij spel had en duidelijk in ons nadeel blies. Maar kou had ik al lang niet meer. Integendeel. Van het industriepark ging het naar wat landelijkere wegen, waar je een mooi zicht had op de lange sliert van lopers tussen de velden. Om echt te genieten was er echter niet veel tijd want de ene helling volgde snel de andere op. Je zag ze in de verte al opduiken. Echt hoopgevend was dit zeker niet. Wie had er ons nog bij de start gezegd dat dit een relatief vlak parcours was? Die Walen toch… Na iets minder dan een uurtje zwoegen, kwam het industriepark weer in zicht. Aan de finish in de hal stond een mooi buffet van fruit, koekjes en drank de lopers op te wachten. Even wat op adem komen deed best wel deugd. Niet veel later kwamen Patrick, Jurgen en Johan ook binnen gelopen.

Bij een flesje Moinette werden de bevindingen uitgewisseld, om niet veel later weer af te zakken naar het verre Vlaanderen. Bedankt Waalse vrienden voor de goede ontvangst en leuke jogging.

 

Resultaten:

Wouter 44 ste in 52min08

Patrick 104 de in 55min31

Johan 315 de in 1u03min46

Jurgen 383 ste in 1u06min55

http://www.acrho.org/cust_resultats.php

 

Wouter