Gert in triatlon Lac de l’eau D’Heure

Zondag 1 juni. s’Morgens vroeg opgestaan want ik had me ingeschreven voor de 1/8e triatlon van Le Lac d’Eau d’Heure.
Voor mij was het mijn eerste triatlon van het seizoen, ideale wedstrijd om mee te beginnen. Zwemparcours van 500m en een bergachtig fietsparcours, goede voorbereiding voor de triatlon van Oudenaarde, die ik binnen een aantal weken meedoe.
Mooi weertje,even rondgekeken of op de boerderij alles in orde was, nog wat gegeten en ik kon vertrekken.

Gerief in de auto geladen, fietsbanden nog even oppompen, maar wat blijkt? Achterband van fiets staat plat! Snel veranderen, maar dan blijkt dat het ventiel van mijn reseveband te kort is. Na lang sukkelen ben ik er dan toch in geslaagd van mijn band hard te krijgen, maar toch een pak tijd verloren.

Dan eindelijk op weg, richting Froidchapelle. Dan in Charleroi de afrit gemist, na wat zoeken terug de juiste weg gevonden, maar weer een pak tijd verloren. Als ik dan nog de laatste 10 km achter een trailer-met-boot moet rijden, begin ik te beseffen dat ik de wedstrijd waarschijnlijk als toeschouwer zal moeten volgen.

10 min voor aanvang van de wedstrijd ben ik dan ter plaatse. Viel me wel op dat er op dat moment nog veel deelnemers in de wisselzone rondliepen. Het volgend moment hoor ik afroepen dat de start 15 min uitgesteld is! Ze kennen mij hier blijkbaar.
Snel naar secretariaat gelopen,rugnummer afhalen, snel fiets en schoenen naar de wisselzone gebracht, wetsuit half aangetrokken, en dan lopen(op blote voeten!) naar de zwemstart 500m verder. Daar aangekomen hoor ik afroepen :Nog 30 sec voor de start. Dank aan de jongedame die me spontaan geholpen heeft om mijn wetsuit toe te ritsen. Dan het water in, maar de eerste helft lukte het niet goed, want ik was compleet buiten adem. Dan toch het goede ritme gevonden, toch nog wat deelnemers kunnen inhalen.

Eerste wissel verliep vlot, dan op de fiets voor 22km, 2 rondes met 2 venijnige bergjes in het parcours. Na de tweede wissel wel wat krampen in de benen, maar toch nog goed kunnen doorlopen op een golvend parcours van 5km.

Eindtijd 1u35m9s. Best wel tevreden mee…en vooral blij dat ik toch nog heb kunnen meedoen!
Gert