Ekiden Gent

 

Zaterdag 16/03/2013  was het zover, deelname met H3O aan Sfinx Ekiden Gent, een aflossingsmarathon met Japanse oorsprong waarbij elk team bestaat uit 6 deelnemers die afwisselend een verschillende afstand van 5 tot 10 km lopen en zo samen 42.195km afleggen. Zoals steeds is deelnemen met de bedoeling er het beste van te maken belangrijker dan winnen. 

 

 

11u s’ochtends, een frisse en winderige dag maar gelukkig was de meeste sneeuw ondertussen weggesmolten. Het kon ons niet echt deren en we vertrokken vol gezonde adrenaline vanaf het stationsplein in Halle naar dit evenement  ten voordele van ‘To Walk Again’, het fonds van Marc Herremans, een van Belgisch bekendste triatleten. Hij nam deel aan verschillende Ironman wedstrijden en is sinds 2002 verlamd. Nu neemt hij in een rolstoel deel aan deze sport. Hieraan mocht H3O toch niet ontbreken als leukste amateur triatlon en duatlon clubje uit Vlaams-Brabant met het gezonde hart op de juiste plaats !

 

Onze ploegkapitein Wouter moest op het laatste moment helaas verstek geven,  maar zijn vervanger Dries, 16 jaren jong en neefje van Gert stond ons ginder al op te wachten.

Het is er op de koppen lopen maar de organisatie blijkt vlekkeloos. Mooi parcours met 1 ronde van 5km rond het water met de keuze te lopen op het voet/fietspad of de Finse piste ernaast. De wind blies ongenadig hard in ons nadeel maar was dat niet zo voor alle 321 deelnemende ploegen ? 

 

Ronald begon als laatste wat onhandig aan de eerste 5 km waardoor er nogal wat geslalomd moest worden met toch een mooie eindtijd tot gevolg. Volgende keer maar een betere startpositie innemen kerel, maar ach stond sfeer niet voor op ? Nathalie stond me in de aflossingsbox al ongeduldig op te wachten en na het doorgeven van de Tasuki, een soort van sjerp die schuin over het lichaam gedragen moet worden, begon zij met volle moed aan haar 10km. Pfff, wat dat toch even tegenvallen met al die wind maar het voorbij steken van zovele ‘tegenstanders’ maakte veel goed.

 

 

Dat ging vlotjes, wel wat vechten die 2de ronde maar met een voldane glimlach stijgen we gestaag in het klassement. Kom op Dries, die jonge kerel met karate achtergrond, komt 5km later sneller dan zijn schaduw aan in de box waar zijn oom Gert, onze sportieve maar o zo sympathieke boer, zijn kalverende koeien even in de steek liet om alle 10km-records te verpulveren. Komaan Carine, 5km voor jou, vol vertrouwen in eigen kunnen en de knieperikelen verleden tijd, stuift ze weg en het waaide al zo hard…! Nog geen 25 minuten later mag Stein als laatste loper zijn 7.195km afhaspelen. Hiervoor werd een extra lus ingelegd onderweg. Hij verrast zelfs onze fotograaf waardoor een actiefoto helaas ontbreekt, waarvoor sorry Stein !  

 

Einderesultaat H3O : 03:31:49 en 122ste op 321 ploegen met een gemiddelde van 25minuten/5 km of een mooi gemiddelde looptijd van 12km/u. Voor een wedstrijd zo vroeg in het seizoen een onverhoopt mooie uitslag, proficiat aan alle deelnemers !!! 

 

Gert bleek jarig, 44 jaar, sorry Gert en trakteerde samen met familie op champagne, kaas en koekjes waardoor de sfeer er met z’n allen nog wat beter in ’zat’. Helaas moesten we nog huiswaarts rijden omdat Carine, Nathalie en ikzelf de volgende ochtend, gemotiveerd als we zijn, nog wilden gaan fietsen met GHT, de Groot-Halse Toerist waarmee we mogen samen trainen…Eind goed, al goed J     

 

Dank aan alle H3O deelnemers : Carine, Nathalie, Gert, Stein, Ronald en vooral Dries, die als niet lid ook zijn beste beentje voorzette. 

 

Uw ‘gelegenheids’ ploegkapitein Ronald

  

Hierbij de resultaten:

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2013/mar/16/gent%28b%29/UitslagTotaalTeams.html