Ekiden Brussel

Afgelopen zaterdag stond H3O aan de start van de Ekiden Brussel. Voor de 1ste maal kon H3O een ploeg afvaardigen voor (blijkbaar) de grootste Ekiden ter wereld! Misschien even het concept Ekiden uitleggen; eigenlijk vrij simpel: de marathon (42.2km) afleggen met 6 lopers volgens vaste afstanden (5km, 10km, 5km, 10km, 5km & 7km).

Carine, Carolien, Lies, Patrick, Bernard en Erik gingen deze uitdaging aan naast maar liefst 1600 andere ploegen en dit met 2 doelen voor ogen: er een leuke sportieve namiddag van maken én beter doen dan de vorige Ekiden in Gent (altijd een beetje ambitieus zijn, he!) Met een totaaltijd van 3u26min voor ogen ging Patrick als eerste van start met zijn 5km. Het parcours hadden we eigenlijk niet echt verkend maar rond het koning Boudewijnstadion en in het park van Laken gaat het behoorlijk op en af! Meer dan ons lief was maar dit hield Patrick echter niet tegen om een toptijd neer te zetten. Na een goeie 21 minuten stond hij al terug op de piste om het lint door te geven aan Lies. 10km ofwel 2 toertjes moesten nu afgelegd worden en dat was niet van de poes. Het pittige parcours (en een slaaptekort na een feestje) maakte dat er werd afgezien! Toch kon ook zij het lint doorgeven binnen de vooropgestelde tijd. Dan was het de beurt aan Erik. Als een pijl ging hij van start om na een goeie 20 minuten weer present te zijn in het stadion. Bernard, de statisticus van dienst, zag dat het goed was 😉 Dan moest er opnieuw een 10km afgelegd worden. Deze werd volbracht door Bernard. Een dijk van een wedstrijd liep hij! Bijna 14km/u lopen op dit parcours, man, man we zouden ons persoonlijk record verpulveren… Opnieuw een 5km, ditmaal voor Carine. Ook zij deed dit fantastisch om nadien het lintje door te geven aan onze laatste loper, Carolien. Zij perste er nog eens alles uit over de laatste 7 km en jawel het record sneuvelde! 11 minuten sneller dan in Gent en dit op een uiterst pittig parcours. Missie volbracht 😉

In een tijd van 3u15 kwam team H3O over de meet in het mooie Koning Boudewijnstadion. Goed voor plaats 202 op 1600 ploegen. Een zeer mooi resultaat! Wat opviel was vooral het constante tempo. Iedereen liep op niveau, constant en gedreven en dit alles in een uiterst fijne sfeer! Dat ze hebben afgezien is zeker, de hoofden liepen allemaal rood aan maar met zo’n prestatie keerden ze allen moe maar voldaan terug naar huis. Klaar voor de volgende uitgaging… (H3O op de Gaston Roelants!)

 

ps: Lies, bedankt voor het verslag