Duatlon Wevelgem

Zondag 09 juni 2013 namen we met een aantal leden deel aan de 1/4 en 1/8 duatlon te Wevelgem, mooi weer, prachtig vlak parcours, sterk deelnemersveld, prima organisatie !

Ons bestuurslid en sportief coördinator Wouter Van de Velde begon er als eerste aan, gesteund door zijn vriendin Hanneke maar omsingeld door sterke kleppers waaronder meerdere kampioenen die tegelijkertijd voor het belgisch kampioenschap streden…10 km lopen/40 fietsen/5 lopen….slik BK !?

Carine, Gert, Eric, Bernard en ikzelf konden hem samen met Bernards’ vrouwke, die mee kwam supporteren, nog wat aanmoedigen tussen al dat geweld want we moesten daarna zelf aan de bak in de recreatieve duatlon 5/20.4/2.5. Werkelijk indrukwekkend om te zien hoe die sterke mannen en vrouwen tekeer gingen, hopelijk kunnen wij dit later door veel gezonde trainingen ook eens evenaren want willen we niet altijd een stapje beter ?

Wouter verdedigde zijn -en de eer van H3O werkelijk fantastisch met een mooie 30ste plaats in de eindrangschikking, meer dan 15km/u gemiddeld lopen en een uur lang 40km/u fietsen…en gezien de afstand echt niet zoveel achter op de nieuwe Belgisch kampioen, begin er maar aan…sterk hoor !!!

http://www.energyteamzuidwest.be/sites/default/files/14HU23H24_Scratch.pdf

Wij als recreanten begonnen natuurlijk met dezelfde ambitie aan onze wedstrijd, zelf moet ik er nog altijd aan wennen dat ik veel gezonder ben en leef dan vroeger maar desondanks waarschijnlijk in tegenstelling tot voetbal vroeger, nooit zal kunnen strijden voor de winst. Maakt verder ook niet uit als ik mijn eigen doelen maar probeer te halen zonder geblesseerd te raken en zoals steeds is deelnemen toch belangrijker dan winnen !

Door de toegankelijkheid, het recreanten status, het vlakke parcours en de eenvoud een ideale wedstrijd voor de ervaren duatleet als voor de nieuwe ‘starters to duatlon’ die het aandurven een eerste wedstrijdje mee te pikken na 9 weken training.

Wevelgem kent nu ook H3O Halle, onze namen schalden meer dan eens door de luidsprekers, iedereen zette een prima resultaat neer op een zucht van Bernard die met de eer ging lopen, daarna samen gezellig een glas gedronken en moe, maar voldaan huiswaarts.

Wouter en Hanne, nog bedankt om ook voor ons te blijven supporteren !

Mij zien ze daar in elk geval terug volgend jaar, met ne koersvelo J

Ronald