BK ploegentriathlon Doornik 2017

 DSC0542 BK ploegentriathlon Doornik 2017  DSC0906

 

01.05.2017 – Dag van de arbeid, en dat zou het ook worden…

 

Voor velen was het BK ploegentriatlon de eerste triatlon wedstrijd van het seizoen en bij uitbreiding voor een groot deel de allereerste ooit… Ondanks de deelname van enkele ervaren rotten waren de zenuwen die dag van de partij, de zon die had zich verstopt… De 2 ploegen van H3O waren er klaar voor! Toch?

 

De eerste ploeg die aan de start mocht komen was ‘H3O let’s go’! Carine werd op het laatste moment vervangen door Patrick omdat zij tijdens de nacht het trotse baasje werd van een jong veulen. Dat andere jonge veulen, Patrick, besliste om de ploeg te gidsen en zou dus 2! keer deelnemen… Met de 2e ploegnaam ‘H3O fast’ werd de organisatie ietswat op het verkeerde been gezet waardoor zij tussen de toppers in de laatste wave mochten starten.

 

Starten geblazen dus…

 

De temperatuur van het water werd al enkele dagen op de voet gevolgd maar we voelden het toen al aan onzen dikke teen: het zou frisjes worden… Of voor wie wil: fris aan de vis! En niks bleek minder waar… De kou sloeg echter vooral op menig deelnemer zijn adem! De 750 m werd 500 m maar dat was lang genoeg om de ademhaling al dan niet onder controle te houden! Zwemtijden werden hierdoor danig beïnvloed!

 

Nog even naar boven lopen en de stijle brug trotseren om vervolgens de wielen te laten draaien. Net als bij de andere twee disciplines nam ook hier het groepsgevoel de bovenhand en het moge toch één keer gezegd worden dat Patrick hier zondermeer de prijs als teamplayer verdient! Op een redelijk plat parcours werden mooie snelheden gehaald zodat het voor sommigen wel eens bijbenen was. Uw verslaggever was er getuige van! De supporters werden fameus geapprecieerd! Frédéric had handklappers en ratels voorzien om hun aanwezigheid nog eens extra in de verf te zetten! Vergeet Redbull! De supporters geven je vleugels!

 

Als kers op de taart stond nog 5km lopen op het menu! De ene kon vanaf dan genieten, de andere had nog liever enkele kilometers gefietst… In groep liep elk team richting finish. De verfrissing lonkte 🙂 Achteraf overheerste bij iedereen het zelfde zalig gevoel! Iedereen had er tenvolle van genoten. Bedankt aan alle supporters en deelnemers! Op naar de volgende wedstrijd!

 

{phocagallery view=category|categoryid=52|limitstart=0|limitcount=0|bgcolor=#ffffff|bgcolorhover=#cccccc|imagebgcolor=#ffffff|bordercolor=#ffffff|bordercolorhover=#cccccc}