BK Duatlon

Op zondag 29 juni 2014 vond in Gullegem het Belgisch kampioenschap ploegenduatlon door. Een duatlon met extra voorwaarde dat je als ploeg moet vertrekken en tot aan de aankomst bij elkaar moet blijven.

Anders gezegd is je ploeg zo sterk als je zwakste deelnemer. En dat was ik dus, als echte recreant, tussen de echte. Blijkbaar was er op het laatste ogenblik iemand weggevallen, waardoor er slechts vier mannelijke kandidaten overbleven, terwijl er vijf nodig waren. Er werd duidelijk aangegeven dat het voor het plezier was en niet zozeer voor een medaille of wat dan ook.

Onder deze afspraak, maar vooral onder een hemel vol regenbuien, kwam ik aan in Gullegem. De ene wedstrijd volgde de andere op en er werd meegedeeld dat tijdens het kampioenschap in de  namiddag zou ophouden met regenen, wat ook uitkwam.

We troffen elkaar spontaan op de parking onder de kerktoren en na de inschrijving hebben we het parcours verkend. Al spoedig werd het niveauverschil duidelijk, maar evenzeer werd duidelijk hoezeer de afspraak om samen te blijven eveneens zou gehonoreerd worden.

De uiteindelijke start gebeurde in verschillende groepen : 5km lopen, een kleine 20 km fietsen en dan nog een ronde van 2,5 Km. Voor mezelf bleek dit uiteindelijk een zeer exclusieve situatie te worden: ik werd voortdurend omringd door vier getalenteerde kerels, die me waar mogelijk op sleeptouw namen, en mij kostbare tips hebben opgeleverd voor de toekomst zowel voor het lopen als voor het fietsen.

Volledig in de geest van het opzet, bereikten we de eindmeet, niet als eerste, maar wel in een voor mij uitzonderlijke tijd, en vooral met een zeer rijke bagage. Alvast bedankt voor deze kans.

 

Luc