1/8ste triatlon Mechelen

1/8ste triatlon Mechelen (21/09/2014)

Traditiegetrouw geldt de triatlon van Mechelen als afsluiter van het triatlonseizoen. Ook voor mij was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik opteerde toch voor de 1/8ste want 2 weken na de kwarttriatlon van Keulen was ik nog onvoldoende gerecupereerd voor een nieuwe.

Na een heerlijk warme zaterdag, schrok ik me een ongeluk op zondagochtend – regen viel met bakken uit de hemel. Grauw en grijs weer…ohnee! Maar ach, het was de laatste. Nog één keer doorbijten, zo erg kan het toch niet zijn…

Ingeschreven, schoentjes in T2 gezet, babbeltje hier en daar, fiets klaarzetten in T1 en dan snel wetsuit aan tegen de kou. Knal het startschot – een landstart, niet echt mijn ding. Spetter, spetter duik – ai nee – knots, oké rustig zwemmen. Richting houden blijft een knelpunt, ik zwom weer letterlijk alle kanten op. Na 19 (!) minuten toch uit het water gekropen. Nee, geen goeie zwembeurt deze keer en alsof dat nog niet erg genoeg was – opnieuw regen bij de aanvang van het fietsonderdeel. Stoer dacht ik dat een windbreker niet nodig was. Na amper 8 km begon ik te bibberen, mijn handen en tenen kregen het hard te verduren. Ik nam dan maar de beslissing om gewoon in groep het fietsen af te werken. Geen kopwerk, gewoon de kou verbijten en zien dan we die 20km konden volbrengen. Meermaals dacht ik eraan de brui te geven maar de kindjes waren aan ’t supporteren en dan geef je niet op… Soit, na 38 minuten kon ik eindelijk mijn fiets parkeren. In mijn hoofd zat ik al bij het lopen – daar zou ik wel opwarmen!

Maar eerst nog de wissel. Ik probeerde mijn loopschoenen aan te doen maar dat lukte amper. Bibber, bibber. Tenen ijskoud, vingers die niet echt konden helpen (haha, eigenlijk best lachwekkend!).

Na een lange wissel toch in die schoenen geraakt. En wonder boven wonder, lopen met geen gevoel in de tenen lukt! Het voelde vreemd aan maar het ging wel vooruit. Al snel had ik de dames uit mijn fietsgroepje te pakken. En ach ja – dan doen we gewoon verder, niet? Nog een dame in de verte, effe versnellen, nog en dame, enz… Na een goeie 22min zat de 5km er ook al op. (met een tussenstand van 10-0 – 10 dames ingehaald tijdens het lopen, 0 dames mij ingehaald!) Resultaat 10de dame in D24, 23 dame overall. Al bij al een goed resultaat gezien de omstandigheden en tussen al dat jonge geweld! (ook ik word een dagje ouder – D24! 24jaar ligt al 10 jaar achter mij)

Voor seizoen 2015 verlang ik eigenlijk 1 ding: warmte en droogte! De rest is trainbaar…

Lies